Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ακραία τουρκική προκλητικότητα: «Μπαράζ» από υπερπτήσεις στο Αιγαίο μέσα σε 17 λεπτά!

Συναγερμός!

12 Απριλίου 2020 14:27
Ακραία τουρκική προκλητικότητα: «Μπαράζ» από υπερπτήσεις στο Αιγαίο μέσα σε 17 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακραία είναι η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, με τα μαχητικά των γειτόνων μας να κάνουν ένα «μπαράζ» υπερπτήσεων το πρωί της Κυριακής (12/4) και, μάλιστα, μέσα στο διάστημα των 17 λεπτών.

Τουρκικά F-16, συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πετώντας 13.000 πόδια πάνω από τη Μυτιλήνη, από τις 10:14 έως τις 10:18. Δείτε και την υπερπτήση στον Έβρο στα 500 πόδια σε ένα φοβερό βίντεο.

Έξι λεπτά αργότερα, στις 10:24 τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τις βόρειες ακτές της Χίου, στα 6.000 πόδια.

Λίγα λεπτά αργότερα, από τις 10:29 έως τις 10:31, ακολούθησαν υπερπτήσεις των τουρκικών F-16 πάνω από την νήσο Παναγιά (δύο φορές) και τις Οινούσσες.

Προσπάθεια προώθησης ασθενών με κορωνοϊό από την Τουρκία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες μετανάστες, ασθενείς από κορωνοϊό βρίσκονται στα παράλια της Τουρκίας και όπως όλα δείχνουν η χώρα προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να τους προωθήσει στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στις μεγαλύτερες πόλεις ανακοινώθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας, δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση.

Από έγκυρες πληροφορίες έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά μικρασιατικά παράλια, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από camps εσωτερικού με λεωφορεία.

Πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζάρ Κουλέ απέναντι από τις Καστανιές και η Τουρκία φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να τους μεταφέρει στην Ελλάδα με οργανωμένο σχέδιο.

Η στρατοχωροφυλακή και η Τουρκική αστυνομία παίζει τον ίδιο ρόλο που έπαιζε και στον Έβρο, δηλαδή τους κατευθύνει και τους οδηγεί, εκτελώντας ουσιαστικά τις εντολές του Τούρκου υπουργού εσωτερικών Σουλεϊμαν Σοϊλού που είχε πει ότι θα εξακολουθήσουν να στέλνουν στην Ευρώπη.

Εκτιμάται ότι οι προκλητικές υπερπτήσεις έγιναν γιατί αποκαλύφθηκαν οι ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης.

Με την αποκάλυψη των προθέσεών τους και την άμεση ενεργοποίηση των ελληνικών δυνάμεων (Λιμενικό Σώμα, ΕΛ.ΑΣ. και Ενόπλων Δυνάμεων) δεν δίστασαν να κατεβούν στα 5.000 πόδια βορείως της Λέσβου όπου επιχειρούσε το αεροσκάφος της FRONTEX (Βρετανικό) και να το παρενοχλήσουν.

«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Αυτό θα κάνουν συνέχεια» έλεγαν στρατιωτικές πηγές

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share