Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Κορωνοϊος Σιγκαπούρη: 70% αύξηση των κρουσμάτων μετά την πρόωρη λήξη της καραντίνας

Σε καραντίνα σχολεία και υπνωτήρια

12 Απριλίου 2020 12:36
Κορωνοϊος Σιγκαπούρη: 70% αύξηση των κρουσμάτων μετά την πρόωρη λήξη της καραντίνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως όλα έδειχναν ο κορωνοϊός δεν είχε πλήξει ακόμη θανάσιμα τη Σιγκαπούρη γι' αυτό και οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν την πρόωρη λήξη της καραντίνας κάτι που απ' ότι φάνηκε δεν τους βγήκε σε καλό αφού ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε ραγδαία και δυστυχώς καταγράφηκαν και οι πρώτοι θάνατοι. Παράλληλα, εδώ μπορείτε να δείτε τη λίστα με τον αριθμό των κρουσμάτων παγκοσμίως.

Έως τις 21 Μαρτίου, δηλαδή δύο μήνες αφ' ότου είχε εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα, η Σιγκαπούρη είχε μόλις 390 περιπτώσεις νοσούντων. Στον δε έλεγχο επιδόσεων ως προς τους θανάτους, υπήρχε το απόλυτο μηδέν. Αυτό σημαίνει ότι σε δύο μήνες μέσα στο επίκεντρο της εν εξάρσει επιδημίας στην ευρύτερη περιοχή, η Σιγκαπούρη δεν είχε ούτε έναν νεκρό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξεθείαζε τη στρατηγική της τοπικής κυβέρνησης, η οποία εφάρμοσε αμέσως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περιπτώσεις επιδημίας. Η προηγούμενη εμπειρία είχε ωθήσει τις αρμόδιες αρχές της Σιγκαπούρης στην εκπόνηση ενός ενδελεχούς πλάνου ενεργειών για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το success story όμως της Σιγκαπούρης τελικά ηττήθηκε από την πανουργία του κορωνοϊού. Ακριβώς τη στιγμή που η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να ανακοινώσει περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, υπήρξε δραματική αύξηση των κρουσμάτων, ενώ σήμερα οι νεκροί στη χώρα έφτασαν τους 8.

Μολονότι η Σιγκαπούρη εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ χαμηλά σε αναλογία θυμάτων της επιδημίας προς το σύνολο του πληθυσμού (5,6 εκατ. κάτοικοι), η κατάσταση έχει θέσει σε πολεμικό συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό.

Έως πρότινος τα σχολεία δεν είχαν κλείσει, κάτι που τώρα κρίνεται ως επιβεβλημένο. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θέτει σε καθεστώς καραντίνας 4 συγκροτήματα υπνωτηρίων, όπου παρεπιδημούν αλλοδαποί. Ο πληθυσμός των ξένων εργατών στη Σιγκαπούρη φτάνει τους 200.000 και η διάδοση του ιού μεταξύ τους εμφανίζεται εξαιρετικά υψηλή. Από τα 287 πρόσφατα κρούσματα, τα 200 αφορούσαν σε προσωρινώς διαμένοντες στη χώρα.

Οι αρχές αρνούνται ότι υπάρχει οποιοσδήποτε υφέρπων ρατσισμός και ότι τα μέτρα που αυστηροποιούνται αφορούν στην προστασία όλων όσοι βρίσκονται στη Σιγκαπούρη την τρέχουσα περίοδο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share