Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το απόλυτο "χάος" στο Ηράκλειο Κρήτης - Λαοθάλασσα σε λαϊκές και πλυντήρια αυτοκινήτων

Απτόητοι!

11 Απριλίου 2020 19:17
Το απόλυτο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απτόητοι παραμένουν οι Κρητικοί απέναντι στα αυστηρά μέτρα της Κυβέρνησης περί της απαγόρευσης της κυκλοφορίας προς αποφυγήν της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού και σπεύδουν σε λαϊκές αγορές αλλά και πλυντήρια αυτοκινήτων. Ωστόσο, το αδιαχώρητο επικράτησε νωρίτερα και σε κεντρική λαϊκή αγορά στον Πειραιά.

Σύμφωνα με το cretapost, μικροί και μεγάλοι βρίσκονταν στο σημείο και αγόραζαν τρόφιμα χωρίς να τηρούν καν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που φορούσαν μάσκες ενώ σχεδόν κανένας δεν τηρούσε το ένα μέτρο απόστασης από τον άλλον.

Την ίδια ώρα, οι πάγκοι των εμπόρων δεν είχαν απόσταση μεταξύ τους, λίγοι ήταν εκείνοι που φορούσαν μάσκες ενώ αντισηπτικά δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα.

Παράλληλα, στους παρακείμενους δρόμους της λαϊκής δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο – εικόνα η οποία παραπέμπει στην προ καραντίνα εποχή.

«Ουρές» στα πλυντήρια αυτοκινήτων

Ενδιαφέρον όμως αποτελεί και το γεγονός ότι σήμερα «γέμισαν» τα πλυντήρια αυτοκινήτων του Ηρακλείου.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι Ηρακλειώτες πήραν τα αυτοκίνητά τους και πήγαν να τα πλύνουν ενώ σε αρκετά πλυντήρια self service είχαν δημιουργηθεί ουρές από οδηγούς που περίμεναν υπομονετικά ν’ αδειάσει κάποια θέση.

Μεταξύ αυτών που έσπευσαν αν πλύνουν τα οχήματά τους ήταν και αστυνομικοί που καθάριζαν τα περιπολικά.

Κορωνοϊός: "Βούλιαξε" ο Φλοίσβος - Απτόητοι για ακόμη μια φορά απέναντι στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Απτόητοι παραμένουν οι Έλληνες απέναντι στα αυστηρά μέτρα της Κυβέρνησης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας προς αποφυγήν της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα μας. Ωστόσο, η κυβέρνηση νωρίτερα ανακοίνωσε την πιθανότητα άρσης των μέτρων τον Ιούνιο, δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση.

"Βούλιαξε" σήμερα ο Φλοίσβος από πολίτες που αποφάσισαν να κάνουν αμέριμνοι και απτόητοι τη βόλτα τους δίπλα στη θάλασσα μιας και ο καιρός τους το επέτρεπε. Κάποιοι, μάλιστα, δεν περιορίστηκαν στην “άθληση”, αλλά έκαναν και μπάνιο στη θάλασσα. Στην περιοχή βρέθηκε αστυνομία, που έκανε ελέγχους τυχόν άσκοπες μετακινήσεις…

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ακόμη 2.286 παραβάσεις την Πέμπτη (9/4) - Συνέλαβε 4 άτομα η Αστυνομία

Ακόμη 2.286 παραβάσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας σημείωσε η Αστυνομία, «κόβοντας» αντίστοιχα πρόστιμα, ενώ προχώρησε και σε τέσσερις συλλήψεις ατόμων για παράνομη λειτουργία καταστημάτων. Μία εξ αυτών ήταν και ο παππούς… που πήγε στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χθες, Πέμπτη 9 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα οι παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 796 στην Αττική, 281 στη Θεσσαλονίκη, 207 στη Δυτική Ελλάδα, 167 στην Κεντρική Μακεδονία, 142 στα Ιόνια Νησιά, 123 στην Κρήτη, 117 στη Θεσσαλία, 102 στην Πελοπόννησο, 82 στην Ήπειρο, 69 στη Στερεά Ελλάδα, 69 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 67 στο Νότιο Αιγαίο, 35 στο Βόρειο Αιγαίο και 29 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 29.141 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λ.π.), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα.

Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 394 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 378 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share