Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Κλειστά όλα τα σχολεία μέχρι το τέλος του σχολικού έτους

Τι δήλωσε ο δήμαρχος

11 Απριλίου 2020 17:45
Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Κλειστά όλα τα σχολεία μέχρι το τέλος του σχολικού έτους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το οριστικό κλείσιμο των σχολείων μέχρι το τέλος του σχολικού έτους ανακοινώθηκε στη Νέα Υόρκη μιας και δυστυχώς δεν βλέπουν κανένα σημάδι ύφεσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Εχθές συγκεκριμένα, 777 νέοι θάνατοι σημειώθηκαν αποκλειστικά στη Νέα Υόρκη, δείτε εδώ το σύνολο των κρουσμάτων.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τους πολίτες ότι θα υπάρξει μια ανοδική αύξηση στον αριθμό των θυμάτων μέσα στην εβδομάδα, παρόλο που υπήρχαν ενδείξεις για μειώσεις στον αντίστοιχο αριθμό στη Νέα Υόρκη, η οποία συνιστά πλέον το κέντρο της πανδημίας.

Εικόνες θρίλερ στη Νέα Υόρκη: Χτίζονται Ομαδικοί τάφοι για τα θύματα του κορωνοϊού

Εικόνες που προκαλούν ανατριχίλα κατέγραψε drone στη Νέα Υόρκη, όπου ο δήμος προσέλαβε συνεργεία για να ανοίξει ομαδικούς τάφους για τα θύματα του κορωνοϊού.

Οι ομαδικοί τάφοι ανοίγονται σε έκταση στο Hart Island, όπου συνήθως στο παρελθόν θάβονταν οι άνθρωποι που δεν είχαν συγγενείς ή φίλους για να φροντίσουν για εκείνους και να τους συνοδεύσουν στην τελευταία τους κατοικία.

Τώρα, που η Νέα Υόρκη μετρά χιλιάδες θύματα από κορωνοϊό, τα νεκροταφεία έχουν γεμίσει και οι άνθρωποι που ξεψύχησαν μόνοι τους σε ένα νοσοκομείο, οδηγούνται πλέον σε ομαδικούς τάφους, σε ειδικό χώρο.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, οι ανάγκες για χώρους ταφής είναι τεράστιες και το Hart Island θα χρησιμεύσει το επόμενο διάστημα, ώστε να ταφούν εκεί χιλιάδες θύματα από την πανδημία κορωνοϊού.

Μόνο χθες καταγράφηκαν 1.783 θάνατοι ασθενών στις ΗΠΑ που είχαν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο ημερήσιος αυτός απολογισμός, μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον της προηγουμένης μέρας (1.973), αυξάνει το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στην αμερικανική επικράτεια σε 16.478.

Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός νεκρών στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, που είναι χαμηλότερος μόνο από αυτόν στην Ιταλία (18.279 θάνατοι ως χθες στις 22:00).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share