Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βουλή - Φωταγωγείται με τα χρώματα της Ισπανικής σημαίας για ένα τριήμερο

Ένδειξη συμπαράστασης

10 Απριλίου 2020 22:47
Βουλή - Φωταγωγείται με τα χρώματα της Ισπανικής σημαίας για ένα τριήμερο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωταγωγείται από το απόγευμα της Παρασκευής και για ένα τριήμερο, το Μέγαρο της Βουλής με την Ισπανική σημαία, ως ένδειξη συμπαράστασης.

Η προβολή της ισπανικής σημαίας στο κτίριο του κοινοβουλίου πραγματοποιείται μετά από απόφαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα ως ένδειξη συμπαράστασης προς τον ισπανικό λαό εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Το ίδιο είχε συμβεί και με την ιταλική σημαία, και μπορείτε να δείτε εδώ φωτογραφίες, μιας και αποτελεί μιας από τις πληγείσες χώρες.

Δείτε φωτογραφίες:

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Ανοιχτές οι επιχειρήσεις από Δευτέρα - 605 θάνατοι

Η Ισπανία κατέγραψε σήμερα 605 θανάτους από κορωνοϊό σε διάστημα 24 ωρών, τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό από την 24η Μαρτίου, ενώ 15.843 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Μάσκες θα διανέμονται από τη Δευτέρα στην Ισπανία, κυρίως στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού, καθώς οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ξανανοίξουν έπειτα από δύο εβδομάδες που κατέστρεψαν την ισπανική οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, μιας και μπορεί να ανασάνει σιγά σιγά.

Η κυβέρνηση «θα διανείμει» μάσκες «σε χώρους όπως σταθμούς του μετρό ή του προαστιακού, όπου συστήνεται η χρήση τους», όταν «επανεκκινήσει η δραστηριότητα τη Δευτέρα ή την Τρίτη» ανάλογα την περιοχή, μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, είπε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλα.

Σε μια χώρα όπου έχουν επιβληθεί, από τη 14η Μαρτίου, αυστηρά μέτρα απομόνωσης, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ενίσχυσε αυτά τα μέτρα στη μάχη εναντίον της διασποράς του νέου κορωνοϊού, αναστέλλοντας για δύο εβδομάδες κάθε μη αναγκαία οικονομική δραστηριότητα

Μια οικονομική «χειμερία νάρκη», όπως χαρακτηρίστηκε το μέτρο, που αναμένεται να λάβει τέλος μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Μπροστά στους φόβους ότι η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας θα οδηγήσει σε ένα νέο κύμα κρουσμάτων, ο Ιλά εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που υιοθετήσαμε είναι επαρκή για να εγγυηθούμε την υγειονομική ασφάλεια» και ότι «τα μέτρα (απομόνωσης) που παραμένουν πολύ δραστικά θα επιτρέψουν να αποφύγουμε μια ανάκαμψη» των μολύνσεων, υπογράμμισε.

Ακόμα κι αν ορισμένοι Ισπανοί θα ξαναβγούν από τα σπίτια τους για να πάνε για δουλειά, πρέπει να γίνεται τηλεργασία, όταν είναι δυνατόν, υπογραμμίζει η κυβέρνηση.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση απομόνωσης, δεν είμαστε σε ένα στάδιο μείωσης των μέτρων», ακόμα κι αν «αρχίζουμε να σκεφτόμαστε αυτό το στάδιο» τόνισε ο Ισπανός υπουργός Υγείας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share