Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Γαλλία: Άλλοι 987 νεκροί - Ανάμεσα τους ένα 10χρονο παιδί

Ανείπωτη τραγωδία

10 Απριλίου 2020 21:35
Κορωνοϊός - Γαλλία: Άλλοι 987 νεκροί - Ανάμεσα τους ένα 10χρονο παιδί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιανόητο είναι το μέγεθος της τραγωδίας στη Γαλλία, καθώς άλλοι 987 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό σε νοσοκομεία και γηροκομεία της χώρας, και ανάμεσα στα θύματα φέρεται να είναι και ένα 10χρονο παιδί.

Συνολικά 13.197 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία. Ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλμόν, σημείωσε πως περισσότερα από 90.000 κρούσματα του κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στη χώρα, αριθμός αυξημένος κατά 4.000 το τελευταίο 24ωρο. Μάλιστα, 50 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε γαλλικό αεροπλανοφόρο.

Μεταξύ των νέων θανάτων, οι 433 καταγράφηκαν σε οίκους ευγηρίας ή άλλες δομές πρόνοιας και οι 554 σε νοσοκομεία. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ένα παιδί ηλικίας κάτω των 10 ετών, με τα αίτια του θανάτου του να είναι «πολλαπλά», όπως διευκρίνισε ο Σαλμόν.

Την Πέμπτη, ο συνολικός αριθμός των νεκρών είχε φτάσει στους 1.341. Ακόμη, 31.267 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας, 3.161 περισσότεροι από την Πέμπτη. Από αυτούς, 7.004 είναι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 98 μικρότεροι από 30 ετών.

Ο γενικός διευθυντής υγείας της Γαλλίας σημείωσε πως επιπλέον 431 ασθενείς διασωληνώθηκαν την τελευταία ημέρα. Ωστόσο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων βαίνει μειούμενος, καθώς περισσότεροι ήταν οι πολίτες που αποσωληνώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Για πρώτη φορά, δε, μεταξύ των θυμάτων από τον κορωνοϊό στη Γαλλία ανακοινώθηκε και ένα μικρό παιδί, ηλικίας κάτω των δέκα ετών, το οποίο νοσηλευόταν στην ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις Αρχές, τα αίτια του θανάτου του ήταν πολλαπλά.

Ο συνολικός αριθμός των 13.197 νεκρών προκύπτει από το άθροισμα των θανάτων σε νοσοκομεία και γηροκομεία της χώρας. Οι Αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή πως 8.598 είναι οι νεκροί που κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στα γηροκομεία της Γαλλίας ανέρχεται πλέον σε 4.599.

Κορωνοϊός: Νέος θάνατος - 92 συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα

Η λίστα των θανάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα μεγαλώνει, με τελευταίο θύμα έναν 72χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, μέσα σε μια ώρα καταγράφηκαν 2 νέοι θάνατοι, δηλαδή του 72χρονου και ενός 47χρονου άνδρα από την Άνδρο, ενώ στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει μόλις 90 θανάτους στην χώρα.

O άτυχος άνδρας πέθανε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το απόγευμα της Παρασκευής. Κατά πληροφορίες, είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ στις 8 Απριλίου και είχε υποκείμενα νοσήματα (λέμφωμα, αυτόλογη μεταμόσχευση μυελού των οστών το 2019, πνευμονολογική εμβολή).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share