Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός – Νότια Κορέα: 91 ασθενείς βρέθηκαν πάλι θετικοί στον ιό

Ανησυχία για αναζωπύρωση της πανδημίας

10 Απριλίου 2020 20:45
Κορωνοϊός – Νότια Κορέα: 91 ασθενείς βρέθηκαν πάλι θετικοί στον ιό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η είδηση ότι 91 ιαθέντες ασθενείς στη Νότια Κορέα βρέθηκαν εκ νέου θετικοί στον κορωνοϊό, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, αυξάνει τους φόβους της αναζωπύρωσης της φονικής πανδημίας στην χώρα.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν οι πληθυσμοί που επλήγησαν μπορούν να πάθουν ανοσία, αποτρέποντας μια επανεμφάνιση της πανδημίας. Ερώτημα παραμένει αν οι συγκεκριμένοι ασθενείς προσβλήθηκαν εκ νέου από τον νέο κορωνοϊό ή αν ο ιός ενεργοποιήθηκε εκ νέου, είπε ο επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης της Κορέας Jeong Eun-kyeong κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Κάποιοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην εγκυρότητα των τεστ ή ότι κατάλοιπα του ιού θα μπορούσαν ακόμη να βρίσκονται στα συστήματα των ασθενών και να μην είναι μολυσματικά ή να μην αποτελούν κίνδυνο τόσο για τον ασθενή, όσο και για τους άλλους.

Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία έχει αρχίσει και μειώνεται η εξάπλωση του, ενώ θα ανοίξει ξανά τις επιχειρήσεις της από Δευτέρα.

«Υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες και πολλές μεταβλητές» είπε ο καθηγητής πνευμονολογίας Jung Ki-suck. Μέχρι στιγμής περίπου 7.000 πολίτες της Νότιας Κορέας έχουν αναφερθεί ως ιαθέντες από τον Covid-19, που προκαλείται από τον κορωνοϊό.

Πάντως, καθηγητής λοιμωξιολογίας της Κορέας εκτιμά ότι ο αριθμός αυτών που θα βρεθούν εκ νέου θετικοί στον κορωνοϊό θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Σήμερα η Νότια Κορέα ανακοίνωσε άλλα 27 καινούρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τους χαμηλότερους αριθμούς των τελευταίων ημερών, κι ενώ στο αποκορύφωμα της ασθένειας, τα τέλη Φεβρουαρίου 900 άνθρωποι βρίσκονταν θετικοί στον κορωνοϊό καθημερινά. Συνολικά η Νότια Κορέα έχει καταγράψει 10,450 κρούσματα και 211 νεκρούς, εκ των οποίων οι 7 το τελευταίο 24ωρο.

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Μείωση στον αριθμό των θανάτων- 570 νέοι

Αισθητή μείωση στον αριθμό νεκρών και νέων μολύνσεων παρουσίασε σήμερα Παρασκευή η Ιταλία, αφού ανακοίνωσε 570 νέους θανάτους, 40 λιγότερους από χθες, ενώ ο συνολικός αριθμός θυμάτων στη χώρα ανέβηκε στους 18.849. Ο αριθμός των γιατρών και νοσηλευτών που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό ανέβηκε στους 109.

Σε ότι αφορά τις νέες μολύνσεις, αυτές ήταν 3.951 από τις χθεσινές 4.204, ενώ ενθαρρυντικά ήταν τα σημάδια από αυτούς που έχουν αναρρώσει, καθώς σήμερα καταγράφηκαν άλλοι 1.985, με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνά τις 30.000. Συγκεκριμένα, 30.455 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Την ίδια στιγμή, 3.497 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.242 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 66.534 έχει αποφασιστεί ο κατ' οίκον περιορισμός, ενώ έχουν παρθεί και νέα μέτρα που αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 56.048 και οι νεκροί 10.238. Στην Εμίλια Ρομάνα τα κρούσματα είναι 19.128 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.397. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 13.421, με 793 νεκρούς.

«Η καμπύλη μας δείχνει, ξεκάθαρα, πως υπάρχει κάμψη και αυτό είναι θετικό σημάδι. Ωστόσο, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε τα μέτρα προφύλαξης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ανώτερου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας, Σίλβιο Μπρουσαφέρο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share