Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Πέμπτος νεκρός μέσα σε ένα 24ωρο - Ένας 47χρονος

91 θάνατοι συνολικά

10 Απριλίου 2020 20:00
Κορωνοϊός: Πέμπτος νεκρός μέσα σε ένα 24ωρο - Ένας 47χρονος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμα ένας θάνατος σημειώθηκε στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 91, καθώς κατέληξε ένας 47χρονος άνδρας.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπ. Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας προηγουμένως ανέφερε ότι σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 56 νέα κρούσματα στην Ελλάδα με το συνολικό αριθμός τους να φθάνει τα 2.011.

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Μείωση στον αριθμό των θανάτων- 570 νέοι

Αισθητή μείωση στον αριθμό νεκρών και νέων μολύνσεων παρουσίασε σήμερα Παρασκευή η Ιταλία, αφού ανακοίνωσε 570 νέους θανάτους, 40 λιγότερους από χθες, ενώ ο συνολικός αριθμός θυμάτων στη χώρα ανέβηκε στους 18.849. Ο αριθμός των γιατρών και νοσηλευτών που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό ανέβηκε στους 109.

Σε ότι αφορά τις νέες μολύνσεις, αυτές ήταν 3.951 από τις χθεσινές 4.204, ενώ ενθαρρυντικά ήταν τα σημάδια από αυτούς που έχουν αναρρώσει, καθώς σήμερα καταγράφηκαν άλλοι 1.985, με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνά τις 30.000. Συγκεκριμένα, 30.455 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Την ίδια στιγμή, 3.497 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.242 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 66.534 έχει αποφασιστεί ο κατ' οίκον περιορισμός, ενώ έχουν παρθεί και νέα μέτρα που αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 56.048 και οι νεκροί 10.238. Στην Εμίλια Ρομάνα τα κρούσματα είναι 19.128 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.397. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 13.421, με 793 νεκρούς.

«Η καμπύλη μας δείχνει, ξεκάθαρα, πως υπάρχει κάμψη και αυτό είναι θετικό σημάδι. Ωστόσο, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε τα μέτρα προφύλαξης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ανώτερου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας, Σίλβιο Μπρουσαφέρο.

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Ανοιχτές οι επιχειρήσεις από Δευτέρα - 605 θάνατοι

Η Ισπανία κατέγραψε σήμερα 605 θανάτους από κορωνοϊό σε διάστημα 24 ωρών, τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό από την 24η Μαρτίου, ενώ 15.843 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Μάσκες θα διανέμονται από τη Δευτέρα στην Ισπανία, κυρίως στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού, καθώς οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ξανανοίξουν έπειτα από δύο εβδομάδες που κατέστρεψαν την ισπανική οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, μιας και μπορεί να ανασάνει σιγά σιγά.

Η κυβέρνηση «θα διανείμει» μάσκες «σε χώρους όπως σταθμούς του μετρό ή του προαστιακού, όπου συστήνεται η χρήση τους», όταν «επανεκκινήσει η δραστηριότητα τη Δευτέρα ή την Τρίτη» ανάλογα την περιοχή, μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, είπε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλα.

Σε μια χώρα όπου έχουν επιβληθεί, από τη 14η Μαρτίου, αυστηρά μέτρα απομόνωσης, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ενίσχυσε αυτά τα μέτρα στη μάχη εναντίον της διασποράς του νέου κορωνοϊού, αναστέλλοντας για δύο εβδομάδες κάθε μη αναγκαία οικονομική δραστηριότητα

Μια οικονομική «χειμερία νάρκη», όπως χαρακτηρίστηκε το μέτρο, που αναμένεται να λάβει τέλος μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Μπροστά στους φόβους ότι η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας θα οδηγήσει σε ένα νέο κύμα κρουσμάτων, ο Ιλά εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που υιοθετήσαμε είναι επαρκή για να εγγυηθούμε την υγειονομική ασφάλεια» και ότι «τα μέτρα (απομόνωσης) που παραμένουν πολύ δραστικά θα επιτρέψουν να αποφύγουμε μια ανάκαμψη» των μολύνσεων, υπογράμμισε.

Ακόμα κι αν ορισμένοι Ισπανοί θα ξαναβγούν από τα σπίτια τους για να πάνε για δουλειά, πρέπει να γίνεται τηλεργασία, όταν είναι δυνατόν, υπογραμμίζει η κυβέρνηση.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση απομόνωσης, δεν είμαστε σε ένα στάδιο μείωσης των μέτρων», ακόμα κι αν «αρχίζουμε να σκεφτόμαστε αυτό το στάδιο» τόνισε ο Ισπανός υπουργός Υγείας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share