Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Εξελίξεις με την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Πώς είναι;

10 Απριλίου 2020 19:25
Κορωνοϊός - Εξελίξεις με την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μπόρις Τζόνσον βγήκε από την εντατική εχθές Πέμπτη, ενώ σήμερα, η υγεία του έχει βελτιωθεί αρκετά με τα συμπτώματα να υποχωρούν.

Όπως αναφέρουν πηγές της Downing Street, ο πρωθυπουργός μπορεί να κάνει μικρές βόλτες, αλλά χρειάζεται ξεκούραση ώστε να επανέλθει στα καθήκοντά του τις επόμενες μέρες.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου ανέφερε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για τη βοήθεια που του έχουν προσφέρει στη «μάχη» του με τον φονικό κορωνοϊό, ενώ να σημειωθεί ότι νεκρός είναι και ο γιατρός που ζητούσε από τον Τζόνσον να πάρει μέτρα κατά του ιού. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο νους του είναι με όλους όσοι βρίσκονται στην εντατική και παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή.

«Νιώθω ανακούφιση…» - Ανατριχιάζουν τα λόγια του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον

Ανατριχιαστικά είναι τα λόγια του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος χθες (9/4) εξήλθε από την εντατική και συνεχίζει να δίνει τη «μάχη» του με τον κορωνοϊό.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, ο οποίος ζούσε με αγωνία τις τελευταίες μέρες για για την κατάσταση του γιου του, αναφέρθηκε στην ανακούφιση που ένιωσε στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης, αλλά τόνισε πως η περιπέτεια δεν έχει τελειώσει.

«Ανακούφιση είναι η σωστή λέξη, αυτό ένιωσα», λέει ο πατέρας του πρωθυπουργού της Βρετανίας, ο οποίος χρειάστηκε να περάσει τρεις μέρες στη ΜΕΘ, με την κατάστασή του να έχει γίνει σοβαρή.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, παράλληλα, τόνισε πως «πρέπει να παίξει σωστά το παιχνίδι τώρα και να ξεκουραστεί αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω, ότι έχουν τελειώσει όλα, πρέπει να πάρει τον χρόνο του».

Ο ίδιος, βέβαια, παραδέχθηκε ότι «δεν ξέρω τις λεπτομέρειες επί του θέματος», αναφορικά με το πότε θα μπορέσει να αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά του ο κύριος Τζόνσον, αλλά πρόσθεσε πως «πιστεύω πως δεν μπορεί να γυρίσει άμεσα, χωρίς μια περίοδο για πλήρη ανάρρωση».

Μίλησε με τη σύζυγό του ο Μπόρις Τζόνσον - Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του

Θετικά είναι τα νέα που απορρέουν από τη Βρετανία, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον, η οποία διαρκώς βελτιώνεται, σύμφωνα με την Κυβέρνηση, ενώ φαίνεται πως ο πρωθυπουργός της χώρας μίλησε και με την έγκυο σύζυγό του, Κάρι Σίμοντς.

Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει πάντως στην εντατική και, όπως είπε ο Υπουργός ΟΙκονομικών, δεν είναι συνέχεια ξαπλωμένος αλλά μιλάει κανονικά και αστειεύεται κιόλας με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες του. Δείτε και ποια εικόνα είχε τρομάξει τον γιατρό του.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε επίσης ότι η πρόοδός του είναι σταθερή και έχει επαφές με όσους χρειάζεται.

Και μπορεί να μην επιβεβαίωσε ότι επικοινώνησε με την σύντροφό του, Κάρι Σίμοντς η οποία σε λίγες εβδομάδες θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους, αλλά αυτό θεωρείται από όλους βέβαιο.

Παρά τα καλά νέα για τον Βρετανό πρωθυπουργό, κορυφαίος καθηγητής ιατρικής προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί μήνες για να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του.

Κορωνοϊός - Βρετανία: Ευχές της βασιλικής οικογένειας στον Μπό

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share