Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Έφτασε το - 70% η κίνηση στα επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία της Ελλάδας

Δείτε εδώ!

10 Απριλίου 2020 16:53
Κορωνοϊός: Έφτασε το - 70% η κίνηση στα επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία της Ελλάδας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη είναι η μείωση λόγω του κορωνοϊού στα επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία της χώρας φτάνοντας ακόμα και το - 70%!

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος «τα νοσοκομεία έχουν αδειάσει. Οι ασθενείς φοβούνται να τα επισκεφτούν». Επίσης να σημειωθεί ότι θα γίνει εκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 23 Απριλίου

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο «τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ (σ.σ. Επείγοντα) έχουν μειωθεί έως και 60% με 70%, ενώ οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι ελάχιστοι συγκριτικά με το διάστημα πριν την πανδημία».
Στο «ρελαντί» τα νοσοκομεία της χώρας μετά τον κορωνοϊό
Στη λίστα που δημοσιοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ φαίνεται η σημαντική επίδραση που είχε η έξαρση του κορωνοϊού στη λειτουργία των νοσοκομείων:

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει ότι «ο φόβος που νιώθει ο κόσμος θα έχει επιπτώσεις στην υγεία του. Είναι αναμενόμενο ότι θα αυξηθεί η νοσηρότητα του πληθυσμού» καθώς και ότι «μετά την ύφεση της πανδημίας τα νοσοκομεία θα γεμίσουν ασθενείς».

Γι' αυτόν τον λόγο, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για το ΕΣΥ, καθώς «το καλοκαίρι δεν θα είναι σαν τα άλλα. Θα υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία από άλλες παθήσεις.»

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, παραμένει ιδιαίτερα υψηλό το ποσοστό των νοσούντων με κορωνοϊό υγειονομικών. Η σημερινή αναφορά δείχνει 146 συνολικά κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικούς, με 10 εξ αυτών να νοσηλεύονται και οι έξι -από όσους νοσηλεύονται- να έχουν εκδηλώσει σοβαρή πνευμονία.

Τα τελευταία περιστατικά ήταν το κρούσμα κορωνοϊού στη ΜΕΘ του Θριάσιου, οι δυο νοσηλευτές (βοηθοί θαλάμου) στο νοσοκομείο της Κοζάνης και μια νοσηλεύτρια στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Σερρών.

Από τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ προκύπτει ότι μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των υγειονομικών που είναι σε καραντίνα. Από 500 που ήταν προ ημερών, πλέον σε κατ' οίκον απομόνωση είναι 300. Η ΠΟΕΔΗΝ αποδίδει τον μικρότερο αριθμό στο γεγονός ότι «βαίνει προς κατάργηση το μέτρο της καραντίνας για τους υγειονομικούς, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο.»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share