Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του Μπόρις Τζόνσον!

Τι συμβαίνει;

10 Απριλίου 2020 15:15
Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του Μπόρις Τζόνσον!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υγεία του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αυτή την ώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, έχοντας βγει χθες (9/4) από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έχοντας κερδίσει τη δική του μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ντάουνινγκ Στριτ» σήμερα (10/4), είναι πια σε σταθερή κατάσταση, κάτι που σημαίνει πως ολοένα βελτιώνεται, αν και οι υγειονομικές αρχές τονίζουν πως αυτή… είναι μόνο η αρχή.

«Τώρα αρχίζει η θεραπεία του», αναφέρεται χαρακτηριστικά, κάτι που λογικά στέλνει το μήνυμα για μακρύ διάστημα πλήρους ανάρρωσης, κάτι για το οποίο προειδοποίησε και ο πατέρας του, ο οποίος μίλησε για την ανακούφιση που ένιωσε για το γιο του, μόλις βγήκε από την εντατική.

«Παγωμάρα» στη Βρετανία: Πέθανε από κορωνοϊό ο γιατρός που ζητούσε από τον Μπόρις Τζόνσον να πάρει μέτρα!

«Παγωμάρα» φέρνει στη Βρετανία ο σοκαριστικός θάνατος από κορωνοϊό του γιατρού που είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, για την εξάπλωση που θα είχε ο φονικός ιός στην χώρα, ζητώντας του να πάρει άμεσα μέτρα, με αυτό ακριβώς το στοιχείο να προκαλεί το σοκ.

Ο 53χρονος ουρολόγος Aμπντούλ Μαμπούντ Τσάουντρι, όπως μεταδίδει η Telegraph, είχε προσβληθεί από τη θανατηφόρα ασθένεια λίγες μέρες μετά την προειδοποίησή του και άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Πέμπτης 9 Απριλίου μετά από δεκαπέντε μέρες «μάχης» με τον φονικό ιό.

Ο Τσάουντρι είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της Βρετανίας αλλά και στο περιβάλλον του Βρετανού πρωθυπουργού όταν είχε περιγράψει με κυνικότητα και ρεαλισμό τα όσα έρχονται με την πανδημία. Την ίδια ώρα, ο Μπόρις Τζόνσον έχει μόλις πριν από μερικές ώρες βγει από την εντατική.

Αρχικά οι δηλώσεις του 53χρονου ουρολόγου αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία καθώς στα μέσα Μαρτίου η χώρα λειτουργούσε σε κανονικούς ρυθμούς. Τα σχολεία ήταν ανοικτά, ο κόσμος κυκλοφορούσε κανονικά στο μετρό και στα κέντρα διασκέδασης αλλά ο Aμπντούλ Μαμπούντ Τσάουντρι δεν το έβαλε κάτω και στις 19 Μαρτίου έδωσε μία συνέντευξη που προκάλεσε αίσθηση καθώς καλούσε τον Βρετανό πρωθυπουργό να λάβει μέτρα άμεσα. Τέσσερις ημέρες μετά, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, αρρώστησε και ο ίδιος αλλά και ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο οικογενειακός γιατρός Γκολάτ Ραχάτ Χαν είπε ότι ο 53χρονος ουρολόγος είχε ανησυχήσει και προσπαθούσε να μας αφυπνίσει για τον κορονοϊό «πολύ πριν» φτάσει στη χώρα. «Μου είπε σε εμένα και σε άλλους φίλους ότι ο κορωνοϊός ήταν πολύ επικίνδυνος», δήλωσε ο Γκολάτ Ραχάτ Χαν ο οποίος γνώριζε τον δόκτωρα Τσάουντρι για σχεδόν 20 χρόνια. «Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή. Του άρεσε να τραγουδάει τα τραγούδια της πατρίδας τους και αγαπούσε την αγγλική κληρονομιά. Ήταν τόσο προσεκτικός, μας τηλεφώνησε πολύ συχνά και μας καλούσε σπίτι του. Μάλιστα την 1η Φεβρουαρίου ήταν στο σπίτι μου για τα όγδοα γενέθλια του γιου μου».

Ο Μπόρις Τζόνσον, παράλληλα, συνεχίζει να αναρρώνει από την ασθένεια του Covid-19, παραμένοντας ωστόσο υπό στενή παρακολούθηση στο νοσοκομείο.

Επίσης, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2020 το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε επιπλέον 881 θανάτους ασθενών, ανεβάζοντας σε 7.978 το σύνολο των θανάτων που σημειώθηκαν σε νοσοκομεία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share