Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

«Ηταν σαν μαχαιριά στον εγκέφαλο»: Σοκάρει το βίντεο έφηβης που δείχνει να της κάνουν τεστ κορωνοϊού από το ρουθούνι

Σοκαριστικό!

10 Απριλίου 2020 14:45
«Ηταν σαν μαχαιριά στον εγκέφαλο»: Σοκάρει το βίντεο έφηβης που δείχνει να της κάνουν τεστ κορωνοϊού από το ρουθούνι
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μια έφηβη περιέγραψε την εμπειρία της από την εξέταση για κορωνοϊό ως «μαχαιριά στον εγκέφαλο» με το βίντεο της να γίνεται viral, καθώς δείχνει τον ειδικό στειλεό να λαμβάνει δείγμα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, την ίδια ώρα που οι προσπάθειες για το φάρμακο κατά του ιού βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο.

Η Σέλμπι από την Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, πήγε σε ένα κέντρο εξέτασης και πόσταρε το βίντεο από την εμπειρία της στο TikTok, το οποίο συγκέντρωσε από τότε εκατομμύρια προβολές.

Στο σύντομο βίντεο, μια νοσοκόμα πλησιάζει στο παράθυρο του αυτοκινήτου της Σέλμπι και εισάγει ένα μακρύ στειλεό (που μοιάζει με μακριά μπατονέτα) βαθιά μέσα στο ρουθούνι της για να φτάσει στο πίσω μέρος του λαιμού της. Μόλις βρεθεί εκεί, το περιστρέφει για μερικά δευτερόλεπτα προκειμένου να συλλέξει κύτταρα από την ρινική κοιλότητα.

Η διαδικασία αυτής της εξέτασης, η οποία είναι τυποποιημένη σε όλο τον κόσμο, ακολουθείται από το δείγμα που αποστέλλεται σε ένα εργαστήριο όπου και θα αναζητήσει γενετικό υλικό του κορωνοϊού στο DNA του ασθενούς. Η Σέλμπι είπε ότι το τεστ ήταν οδυνηρό και πως μάλιστα η μύτη της μάτωσε λίγο, αργότερα εκείνο το βράδυ.

Τεστ κορωνοϊού κοπέλα εξομολόγηση

Πώς γίνεται η εξέταση για κορωνοϊό

Το τεστ του ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος χρησιμοποιείται για την συλλογή κυττάρων βαθιά μέσα στην ρινική κοιλότητα επειδή ένα δείγμα από το ρουθούνι δεν είναι επαρκές. Αφού συλλεχθεί το υγρό δείγμα, αποστέλλεται σε εργαστήριο για εξέταση PCR, μια τυπική επιστημονική διαδικασία που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός μοντέλου DNA του ατόμου, χρησιμοποιώντας το δείγμα που έδωσε. Μέσα σε αυτό, οι ειδικοί μπορούν στην συνέχεια, να αναζητήσουν στοιχεία γενετικού υλικού (RNA) από τον κορωνοϊό, το οποίο είναι τυλιγμένο στο DNA του προσώπου εάν έχει μολυνθεί. Τόσο το NHS όσο και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ, προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν αυτό τον τύπο δοκιμής καθώς είναι εξαιρετικά ακριβής. Δυστυχώς όμως, για τους υποψήφιους ασθενείς με κορωνοϊό, η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι άβολη.

«Σαν μια μαχαιριά στον εγκέφαλο»

Η Σέλμπι, που δημοσίευσε την δική της εμπειρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα κορωνοϊού στις αρχές Μαρτίου. Όπως δήλωσε στο BuzzFeed, ένα τοπικό κέντρο της έκλεισε ραντεβού αργότερα την ίδια μέρα για μια εξέταση. Και δήλωσε: «Έκαναν μια βαθιά ‘ανασκαφή’ στην μύτη, η οποία υπέθεσα ότι θα ήταν μερικά μόνο εκατοστά εντός της μύτης και λίγο άβολα. Αλλά τελικά ήταν πιο βαθιά και αρκετά επώδυνη διαδικασία. Τα μάτια μου δάκρυσαν και ένιωσα ένα τσίμπημα. Αργότερα εκείνο το βράδυ, φταρνίστηκα πολύ έντονα και η μύτη μου άρχισε να αιμορραγεί λίγο, αλλά δεν ήταν κάτι ανεξέλεγκτο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share