Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Αθήνα - 55χρονος οδηγός ταξί θετικός στον κορωνοϊό

Σοκ!

10 Απριλίου 2020 14:03
Συναγερμός στην Αθήνα - 55χρονος οδηγός ταξί θετικός στον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στην Αθήνα με έναν 55χρονο οδηγό ταξί να εντοπίζεται θετικός στον κορωνοϊό, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός της ΕΡΤ. Ενώ, πριν από λίγο δυστυχώς ο αριθμός των θυμάτων στην χώρα μας από τον φονικό ιό ανήλθε στους 89 καθώς μια 67χρονη γυναίκα κατέληξε στο «Ασπληπιείο» Βούλας.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα μπήκε και δομή προσφύγων στη Λάρισα!

Έκτακτα είναι τα μέτρα στη Λάρισα, αφού μετά τον οικισμό των Ρομά, η δομή προσφύγων «Κουτσοχώρα» βρίσκεται πια επίσης σε καραντίνα.

Η απόφαση ελήφθη, καθώς φαίνεται πως ο Ρομά, που είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό στην περιοχή είχε έρθει σε επαφή με αλλοδαπούς που διαμένουν στη συγκεκριμένο κέντρο. Την ίδια ώρα, από στιγμή σε στιγμή αναμένεται το κλιμάκιο της Κυβέρνησης για να κάνει αυτοψία στη θεσσαλική πόλη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό αλλά και με εκπροσώπους των Ρομά.

Θρίλερ στη Λάρισα: Έφτασαν στα 20 τα κρούσματα κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά - Μπήκαν σε καραντίνα 5.000 άτομα

Θρίλερ επικρατεί στη Λάρισα, αφού 20 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν συνολικά σε οικισμό Ρομά, επτά παραπάνω δηλαδή σε σύγκριση με τα τελευταία στοιχεία που υπήρχαν χθες (9/4), με τον οικισμό να μπαίνει άμεσα σε καραντίνα, βάζοντας έτσι σε περιορισμό περίπου 5.000 άτομα.

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (9/4) και τα αποτελέσματα που έδωσαν οδήγησαν στην απόφαση να τεθεί σε καραντίνα η συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και με ενημέρωση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη, από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στη συγκεκριμένη συνοικία, τα 20 είναι θετικά, ενώ τα 9 αρνητικά. Τα δείγματα είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης και αφορούν τις στενές επαφές ενός 32χρονου Ρομά που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

«Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, τονίζοντας «ότι τα δείγματα που πάρθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή η οποία κινούνταν το κρούσμα που χθες προέκυψε στην πόλη από τον συμπολίτη Ρομά, είναι αυξημένα».

Όπως είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων «αυτό οδήγησε όλους και κυρίως την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε καραντίνα ενός σημαντικού κομματιού της Νέας Σμύρνης» Επίσης αναφερόμενος στην πληθυσμιακή ομάδα που αφορά η καραντίνα, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι «μπορεί και να πλησιάζει τους 5.000 συμπολίτες μας».

«Θέλω να πω πως πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας Ρομά ότι οι φωνές μου ήταν για να αποφύγουμε αυτό. Δεν στάθηκε δυνατό όμως καθώς τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνταν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το φαινόμενο» είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε να μπει σε καραντίνα η συνοικία, δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν στα σημεία εισόδου και τα απέκλεισαν.

Το πρωί της Παρασκευής (10/4) αναμένεται κλιμάκιο με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε συνεργασία με τον δήμο Λαρισαίων, να προχωρήσουνε σε επιπλέον ελέγχους δειγμάτων στην συνοικία για να εντοπιστεί ακόμη καλύτερα το μέγεθος της διασποράς του ιού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share