Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπιασαν Αφγανούς για άσκοπη μετακίνηση στα διόδια της Ελευσίνας

Τι συνέβη;

10 Απριλίου 2020 12:54
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπιασαν Αφγανούς για άσκοπη μετακίνηση στα διόδια της Ελευσίνας
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Στα… πράσα πιάστηκε σήμερα (10/4) το πρωί στην Ελευσίνα μια ομάδα Αφγανών, στα διόδια της περιοχής, με τους ίδιους να πραγματοποιούν άσκοπη μετακίνηση στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Απο νωρίς το πρωί οι αστυνομικοί σταματούν τους οδηγούς και τους ζητούν το απαραίτητο έντυπο μετακίνησης, με τους ελέγχους να είναι ασταμάτητοι. Μια δομή προσφύγων, στο μεταξύ, μπήκε επίσης σε καραντίνα.

Σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποιον που δεν το έχει ή η δικαιολογία του δεν ειναι πειστική τον οδηγούν στο βανάκι της Αστυνομίας που ειναι σταθμευμένο και κόβουν το πρόστιμο.

Ανάμεσα στους παραβάτες ήταν και μία μικρή ομάδα Αφγανών, οι οποίοι ανέφεραν ότι έστειλαν sms για σωματική άσκηση, αλλά δεν έπεισαν τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ακόμη 2.286 παραβάσεις την Πέμπτη (9/4) - Συνέλαβε 4 άτομα η Αστυνομία

Ακόμη 2.286 παραβάσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας σημείωσε η Αστυνομία, «κόβοντας» αντίστοιχα πρόστιμα, ενώ προχώρησε και σε τέσσερις συλλήψεις ατόμων για παράνομη λειτουργία καταστημάτων. Μία εξ αυτών ήταν και ο παππούς… που πήγε στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χθες, Πέμπτη 9 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα οι παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 796 στην Αττική, 281 στη Θεσσαλονίκη, 207 στη Δυτική Ελλάδα, 167 στην Κεντρική Μακεδονία, 142 στα Ιόνια Νησιά, 123 στην Κρήτη, 117 στη Θεσσαλία, 102 στην Πελοπόννησο, 82 στην Ήπειρο, 69 στη Στερεά Ελλάδα, 69 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 67 στο Νότιο Αιγαίο, 35 στο Βόρειο Αιγαίο και 29 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 29.141 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λ.π.), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα.

Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 394 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 378 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share