Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εφιάλτης στις ΗΠΑ: Στους 1.783 οι νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο - Εκτίμηση-σοκ για μέχρι 80.000 θανάτους

Απίστευτο!

10 Απριλίου 2020 07:33
Εφιάλτης στις ΗΠΑ: Στους 1.783 οι νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο - Εκτίμηση-σοκ για μέχρι 80.000 θανάτους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού… ζει και βασιλεύει στις ΗΠΑ, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 1.700 το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας συγκεκριμένα τους 1.783 και το σύνολο στην χώρα βρίσκεται στους 16.478, ενώ υπάρχει μια εκτίμηση ακόμη και για 60.000 έως 80.000 θανάτους τον επόμενο καιρό, όπως αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου στο OPEN.

Ο απολογισμός των 1.783 νεκρών σε μια μέρα είναι μεν βαρύς αλλά είναι μειωμένος σε σχέση με τις δυο προηγούμενες μέρες, όταν οι ΗΠΑ είχαν σχεδόν 2.000 νεκρούς σε ένα 24ωρο. Χθες, ο απολογισμός που έδωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ήταν 1.973 νεκροί.

Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός νεκρών στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, που είναι χαμηλότερος μόνο από αυτόν στην Ιταλία (18.279 θάνατοι ως χθες στις 22:00). Δείτε και τι αποφάσισε η γειτονική χώρα για την παράταση της καραντίνας.

Για δύο συνεχόμενες ημέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη, στις ΗΠΑ καταγράφονταν σχεδόν 2.000 νεκροί σε κάθε 24ωρο. Επρόκειτο για τους βαρύτερους απολογισμούς που έχουν ανακοινωθεί παγκοσμίως από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ εξάλλου μετρούν σχεδόν το ένα τέταρτο των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη, πάνω από 460.000 συνολικά, σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς.

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, στην ισχυρότερη δύναμη του κόσμου καταγράφονται πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι την ημέρα, παρά τα μέτρα περιορισμού των πολιτών που εφαρμόζονται προοδευτικά στη μια πολιτεία πίσω από την άλλη.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας: θρηνεί πάνω από 7.000 νεκρούς. Κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ των θυμάτων μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες (+799), μολαταύτα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ μέχρι χθες τόσο χαμηλός αφότου κλιμακώθηκε η πανδημία.

Οι 100 ημέρες που άλλαξαν τον κόσμο - Το 8λεπτο βίντεο για το πώς ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε στον πλανήτη

Σε ένα συγκλονιστικό 8λεπτο βίντεο η Guardian περιγράφει πώς ο κορωνοϊός άλλαξε τον πλανήτη μέσα σε 100 ημέρες. Παράλληλα, δείτε την ταχύτητα εξάπλωσης του φονικού ιού στη Γη.

Το βίντεο ξεκινά από την Ουχάν, εκεί δηλαδή από όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός όταν στις 11 Ιανουαρίου μια γυναίκα κατέληξε από πνευμονία. Το βίντεο συνεχίζει με την επιβολή της καραντίνας στην κινεζική επαρχία με πλάνα από τους έρημους δρόμους της Ουχάν.

Μέρες αργότερα η Ευρώπη γίνεται το νέο κέντρο της επιδημίας κορωνοϊού: Οι χώρες λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης, τα σύνορα κλείνουν και οι κάτοικοι μεγάλων πόλεων μπαίνουν σε καραντίνα.

Η Ιταλία θρηνεί τα περισσότερα θύματα. Εικόνες που θυμίζουν πόλεμο με τους νεκρούς να μεταφέρονται σε στρατιωτικά οχήματα, στιγματίζουν την ανθρωπότητα. Η Ευρώπη ερήμωσε, οι δρόμοι είναι άδειοι και οι άνθρωποι κλεισμένοι μέσα σε 4 τοίχους προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν νόημα στην καθημερινότητά τους.

Στις 27 Μαρτίου, οι ΗΠΑ έχουν πλέον περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και ο αριθμός των νεκρών καθημερινά αφήνει άλαλη την παγκόσμια κοινότητα. Το βίντεο κλείνει με ένα απόσπασμα από το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ανατριχιαστική περιγραφή γιατρού για το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο κορωνοϊός - Σοκαριστικό βίντεο

Ένας Ιταλός γιατρός σε νοσοκομείο της Γένοβας περιγράφει ακριβώς πώς διασπείρεται ο κορωνοϊός με το βίντεο να είναι σοκαριστικό. Ενώ, μία έρευνα-σοκ ήρθε στον φως για τον φονικό ιό, που δείχνει ότι δεν εξαφανίζεται από τον οργανισμό μόλις αναρρώσει ένας ασθενής αλλά παραμένει και μεταδίδεται.

Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο. Όταν βήξει ο φορέας και χρησιμοποιήσει τις παλάμες του, στη συνέχεια προχωρήσει σε χειραψία, τότε διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μετάδοση του κορωνοϊού σε άλλον άνθρωπο.

Εστία μόλυνσης και η επιφάνεια κινητών τηλεφώνων, όπως και οι πάγκοι - καρέκλες όπου ζει ο ιός. Ο κίνδυνος εντοπίζεται και στα κουμπιά που πατά κανείς για να μπει σε ανελκυστήρες, καθώς είναι άγνωστο πόσοι και ποιοι έχουν ακουμπήσει τα συγκεκριμένοι σημεία.

ecco come si propaga il virus

Questo video dovete vederlo tutti e magari condividerlo è troppo importante , grazie a tutti voi e un grazie particolare a tutti il pesonale medico d'italia grazie di cuore <3 Debelliamo il coronavirus , restiamo a casa 🏠 seguite - Genovamade Liguria

Posted by Genovamade Liguria on Wednesday, April 1, 2020

Προσοχή χρειάζεται και στις αποστάσεις ανάμεσα στους ανθρώπους διότι εάν ακουμπήσει κατά λάθος ο ένας το χέρι του άλλου και μετά πιάσει το πρόσωπό του, τότε πιθανότατα θα κολλήσει τον ιό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share