Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός Λάρισα: Συναγερμός σε καταυλισμό Ρομά - 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Φόβοι για περαιτέρω εξάπλωση

9 Απριλίου 2020 23:19
Κορωνοϊός Λάρισα: Συναγερμός σε καταυλισμό Ρομά - 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα ύστερα από τον εντοπισμό ενός κρούσματος κορωνοϊού σε καταυλισμό Ρομά. Ακολούθησε η τυπική διαδικασία της ιχνηλάτης για τυχόν εντοπισμό περαιτέρω κρουσμάτων μέσα από την οποία εντοπίστηκαν 13 ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ οι φόβοι του ιατρικού προσωπικού της περιοχής είναι πως πάνω από το 60% των τεστ θα βγουν θετικά. Ωστόσο, πριν λίγη ώρα ένας ακόμη θάνατος σημειώθηκε στη χώρα μας, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό νεκρών και κρουσμάτων.

Η επίσημη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Σε καραντίνα τέθηκε ο οικισμός Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας λόγω κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Πρόστασία.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και πολλαπλασιαστή που προέκυψε από τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν μετά την ιχνηλάτιση του χθεσινού θετικού κρούσματος στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και το Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη αποφασίζεται:

Λάρισα Ρομά

  • Η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του ανωτέρω οικισμού για λόγους Δημόσιας Υγείας.
  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του οικισμού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός της γεωγραφικής περιμέτρου που ορίζεται από τις οδούς Σωκράτους – Πλάτωνος – Λεωφόρο Καραμανλή – Δανάης – Σάκη Καράγιωργα και αφορά οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης δεξιά και αριστερά της Λεωφόρου Καραμανλή (με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη) που γειτνιάζει με την 110 Πτέρυγα Μάχης .
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λάρισας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του οικισμού.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από σήμερα 09-4-2020 και ώρα 23.00 έως και 23-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share