Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

"Μαύρη" ημέρα για την Ιρλανδία: 500 νέα κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε ένα μόλις 24ωρο

6.574 ο συνολικός αριθμός

9 Απριλίου 2020 23:07
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

"Μαύρη" είναι η σημερινή ημέρα στην Ιρλανδία καθώς είναι η ημέρα που σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα από τότε που ο κορωνοϊός έπληξε τη χώρα. Συγκεκριμένα, μέσα σε ένα μόλις 24ωρο σημειώθηκαν 500 νέα κρούσματα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 6.574. Ωστόσο, πριν λίγο επιβεβαιώθηκε ένας ακόμη θάνατος στη χώρα μας, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.

Παράλληλα καταγράφηκε μια μείωση σε ημερήσια βάση στον ρυθμό ανόδου, από τον μέσο όρο των προηγούμενων πέντε ημερών, σε 9% από 15% που ήταν μια εβδομάδα πριν, δήλωσε ο καθηγητής Φίλιπ Νόλαν, πρόεδρος της ιρλανδικής συμβουλευτικής ομάδας επιδημιολογικών μοντέλων.

«Η αύξηση των κρουσμάτων επιβραδύνεται, αλλά ειλικρινά ο αριθμός πρέπει να είναι μηδενικός ώστε να έχουμε ελέγξει ή καταστείλει αυτή την επιδημία», δήλωσε ο Νόλαν σε συνέντευξη Τύπου, καθώς ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του ιού αυξήθηκε σε 263 από 235 που ήταν μέχρι χθες.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Μεγαλώνει η "μαύρη λίστα" - Ξεπέρασαν τις 400.000 τα κρούσματα

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στις ΗΠΑ με τα νούμερα των θυμάτων του κορωνοϊού καθημερινά να σημειώνουν αρνητικά ρεκόρ.

Με βάση τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 σε όλη τη χώρα είναι περίπου 430.000.

Από τους φορείς, οι 15.774 έχασαν τη μάχη με τη ζωή.

Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων, σε μία ημέρα, κατέγραψε η πολιτεία της Νέας Υόρκης, με άλλους 799 νεκρούς, δείτε εδώ το σύνολο των κρουσμάτων.

Nότα αισιοδοξίας διαφάνηκε στα λεγόμενα του Άντριου Κουόμο στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης. Όπως τόνισε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, της πολιτείας που έχει πληγεί περισσότερο από τις υπόλοιπες της Αμερικής, από την πανδημία του κορωνοϊού, το ποσοστό των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι το χαμηλότερο από την έναρξη του εφιάλτη της διασποράς του φονικού ιού.

Το γεγονός ότι στα νοσοκομεία οι εισαγωγές νέων κρουσμάτων μειώθηκαν δείχνει ότι ισώνει σιγά σταδιακά η καμπύλη, διεμήνυσε ο Κουόμο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share