Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Στο έλεος του κορωνοϊού η Γαλλία - Ξεπέρασαν τις 12.000 οι νεκροί

Τραγωδία χωρίς τέλος!

9 Απριλίου 2020 21:15
Στο έλεος του κορωνοϊού η Γαλλία - Ξεπέρασαν τις 12.000 οι νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο έλεος του κορωνοϊού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Γαλλία καθώς από την 1η Μαρτίου που εμφανίστηκε ο ιός στη χώρα πάνω από 12.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται και η Ιταλία καθώς αύξηση είδαν και πάλι στον αριθμό των θυμάτων, δείτε εδώ τα νούμερα που σημειώθηκαν σήμερα.

Από αυτούς, οι 8.044 έχουν χάσει τη ζωή τους στα νοσοκομεία, με το 82% αυτών να υπερβαίνουν τα 70 χρόνια. Άλλοι 4.166 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε γηροκομεία και άλλα ιδρύματα.

Συνολικά, σήμερα έγιναν γνωστοί 1.341 θάνατοι, καθώς προστέθηκαν και αυτοί από τα γηροκομεία, που δεν είχαν αναφερθεί χθες.

Κορωνοϊός Τουρκία: Πάνω από 900 οι νεκροί - Ξεπέρασαν τις 42.000 τα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία με τον αριθμό τόσο των κρουσμάτων όσο και των νεκρών από κορωνοϊό να αυξάνεται ραγδαία. Σήμερα, συγκεκριμένα 96 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με το συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 908. Ωστόσο, στη χώρα μας πριν λίγο σημειώθηκε ένας ακόμη θάνατος στη Θεσσαλονίκη, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό κρουσμάτων και νεκρών.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε σε 42.282, καθώς 4.056 περισσότεροι άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φαχρετίν Κότσα στο Twitter.

Μέχρι στιγμής, συνολικά 2.142 έχουν αναρρώσει κι έχουν πάρει εξιτήρια από τα νοσοκομεία, ενώ ο Κότσα πρόσθεσε, επίσης, ότι 28.578 δοκιμές διεξήχθησαν την Πέμπτη, με το συνολικό αριθμό των δοκιμών να φτάνει στις 276.338.

Η Τουρκία φιλοξενεί επί του παρόντος 1.552 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας.Κορωνοϊός:

Δεν έχει τέλος το θρίλερ στη Νέα Υόρκη - 799 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Τραγική παραμένει η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με τα κρούσματα του κορωνοϊού να ξεπερνούν τις 400.000. Στη Νέα Υόρκη συγκεκριμένα σήμερα, καταγράφηκαν 799 νέοι θάνατοι. Παρ' όλα αυτά σήμερα ήταν η μέρα με τι λιγότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία κάτι το οποίο καθησυχάζει τους πολίτες αλλά και την Κυβέρνηση.

Σχεδόν 2.000 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας covid-19 καταγράφηκαν την Τετάρτη στις ΗΠΑ. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι αριθμοί των θυμάτων από τον νέο κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ιδιαίτερα υψηλές και συγκεκριμένα έφτασαν τις 1.973 περιπτώσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων στις ΗΠΑ, σε 14.738. Ωστόσο, συναγερμός σήμανε νωρίτερα και στη Βραζιλία καθώς σημειώθηκαν οι έξι πρώτοι θάνατοι στις φαβέλες, δείτε εδώ τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της χώρας.

Παράλληλα, και αφού λάβουμε υπόψιν μας ότι στις ΗΠΑ πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος αριθμός τεστ τη συγκεκριμένη περίοδο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 430.271, καθώς το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν άλλοι 29.936 πολίτες, που βρέθηκαν θετικοί στον θανατηφόρο κορωνοϊό.

Ο αριθμός των ασθενών που θεωρούνται ότι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι επίσης ιδιαίτερα υψηλός και αυξάνει κάθε μέρα που περνάει. Την Τετάρτη, είχαν καταγραφεί 9.265 περιπτώσεις ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, να δίνουν πραγματική μάχη με τον «αόρατο εχθρό».

Ενδεικτική είναι η τελευταία λίστα με τις κατά τόπους επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ασθενών με κορωνοϊό σε όλη την αμερικανική επικράτεια, με τη Νέα Υόρκη να παρουσιάζει σχεδόν τριπλάσια κρούσματα, σε σχέση με το Νιου Τζέρσι, που ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share