Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊος: Στους 87 οι νεκροί - Κατέληξε ο 79χρονος στην Καστοριά

Θλίψη!

9 Απριλίου 2020 20:41
Κορωνοϊος: Στους 87 οι νεκροί - Κατέληξε ο 79χρονος στην Καστοριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε πριν λίγο στη χώρα μας με το συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 87. Ωστόσο, ανακοινώσεις έκανε νωρίτερα ο κ. Τσιόδρας σχετικά με τον αριθμό κρουσμάτων, δείτε εδώ όσα είπε.

Πρόκειται για ένα 79χρονο, χωρίς υποκείμενο νόσημα, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες 10 ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Στην εντατική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται άλλοι δύο άνθρωποι από την ίδια περιοχή.

Όπως δήλωσε στo protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχουν νέα κρούσματα από την περιοχή, γεγονός που δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε ανακοινώσει ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 86. Με το θάνατο του 79χρονου ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στους 87.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 1.955.

Στις Εντατικές Μονάδες όλης της χώρας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 79 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη και με το 77% αυτού του συνόλου να έχει υποκείμενο νόσημα ή να είναι υπερήλικες. Το 57% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες, ενώ στα θύματα γυναίκες είναι οι 23.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 33.464 δείγματα.

Σωτήρης Τσιόδρας: «Μην φοράτε μάσκες και γάντια, υπάρχει κίνδυνος»!

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για το θέμα των μασκών και των γαντιών, καθώς και για το αν πρέπει να χρησιμοποιούμε σαν μέτρο έναντι του κορωνοϊού, με τον καθηγητή λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, να τονίζει ότι είναι επικίνδυνο να το συνηθίζουμε.

Ο κύριος Τσιόδρας εξήγησε, ότι «σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας», αλλά αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται ακόμη να την χρησιμοποιούμε, ειδικά σε ανοικτούς χώρους, αλλά πιο σωστό είναι να τηρήσουμε τις αποστάσεις.

«Η αδιάκριτη χρήση γαντιών μιας χρήσης περισσότερο κακό μπορούν να κάνουν παρά καλό», ήταν μια άλλη φράση του, εξαιρετικά χρήσιμη για όλους μας, προσθέτοντας πως «τα γάντια είναι συνήθως μίας χρήσης και μπορεί να σκιστούν ή οτιδήποτε άλλο. Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό».

Στο τέλος, ζήτησε οι μάσκες και τα γάντια να προορίζονται κατά πρώτο λόγο στο ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share