Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μια γιαγιά 107 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος που ανάρρωσε από τον κορωνοϊο

Έσπασε κάθε ρεκόρ!

9 Απριλίου 2020 19:23
Μια γιαγιά 107 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος που ανάρρωσε από τον κορωνοϊο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια "σπίθα" ελπίδας δίνει μια γιαγιά 107 ετών από την Ολλανδία όπου είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που ανάρρωσε από τον κορωνοϊό ενώ στη χώρα της τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό κρουσμάτων που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Η Κορνέλια Ρας αρρώστησε στις 17 Μαρτίου, την επομένη των γενεθλίων της, γράφει η ολλανδική εφημερίδα AD, μετά τον εκκλησιασμό της μαζί με άλλους ενοίκους του οίκου ευγηρίας στον οποίο διαμένει στο Χούρεϊ-Οβερφλάκεϊ, ένα νησί στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Αυτή και 40 άλλοι που εκκλησιάστηκαν διαγνώσθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Δώδεκα από αυτούς έχουν έκτοτε καταλήξει, αλλά οι γιατροί είπαν τη Δευτέρα στην Ρας ότι νίκησε την ασθένεια.

«Δεν περιμέναμε να επιζήσει», δήλωσε στην εφημερίδα η ανηψιά της Μαάικε ντε Χρόοτ. «Δεν παίρνει καμία φαρμακευτική αγωγή, εξακολουθεί να περπατάει καλά και γονατίζει κάθε βράδυ για να ευχαριστήσει τον Κύριο. Απ'ότι φαίνεται θα μπορέσει να συνεχίσει να το κάνει», πρόσθεσε η ανηψιά της.

Πριν από την Ρας, ο γηραιότερος επιζήσας του κορωνοϊού που έχει καταγραφεί από τότε που ξέσπασε η επιδημία ήταν ο Μπιλ Λάπσις, ένας Αμερικανός 104 ετών.

Συναγερμός στο «Αττικόν»: Τρίτο παιδί γεννήθηκε από γυναίκα θετική στον κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Αττικόν», με ένα παιδί να γεννιέται με καισαρική από γυναίκα θετική στον κορωνοϊό και τον τοκετό να πραγματοποιείται στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η 35χρονη παραπέμφθηκε στο «Αττικόν» Νοσοκομείο που είναι νοσοκομείο αναφοράς για την ασθένεια από την Β' Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο «Αρεταιείο». Δείτε τι έγινε την προηγούμενη φορά σε ίδιο περιστατικό.

Η μητέρα διακομίστηκε στην πτέρυγα που νοσηλεύονται και οι υπόλοιποι ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός και το νεογνό στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση, με τα αποτελέσματα για το παιδί να βγαίνουν αύριο (10/4).

Η Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική έχει ετοιμάσει πρωτόκολλο διαχείρισης και συγκεκριμένο χώρο στην κλινική για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες με ορωνοϊό.

Σωτήρης Τσιόδρας: «Μην φοράτε μάσκες και γάντια, υπάρχει κίνδυνος»!

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για το θέμα των μασκών και των γαντιών, καθώς και για το αν πρέπει να χρησιμοποιούμε σαν μέτρο έναντι του κορωνοϊού, με τον καθηγητή λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, να τονίζει ότι είναι επικίνδυνο να το συνηθίζουμε.

Ο κύριος Τσιόδρας εξήγησε, ότι «σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας», αλλά αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται ακόμη να την χρησιμοποιούμε, ειδικά σε ανοικτούς χώρους, αλλά πιο σωστό είναι να τηρήσουμε τις αποστάσεις.

«Η αδιάκριτη χρήση γαντιών μιας χρήσης περισσότερο κακό μπορούν να κάνουν παρά καλό», ήταν μια άλλη φράση του, εξαιρετικά χρήσιμη για όλους μας, προσθέτοντας πως «τα γάντια είναι συνήθως μίας χρήσης και μπορεί να σκιστούν ή οτιδήποτε άλλο. Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό».

Στο τέλος, ζήτησε οι μάσκες και τα γάντια να προορίζονται κατά πρώτο λόγο στο ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share