Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Λευκό εξώφυλλο στην Ιταλική Vogue προς ένδειξη σεβασμού, συμπαράστασης και πένθους

Το εξώφυλλο που θα γράψει ιστορία!

9 Απριλίου 2020 17:11
Λευκό εξώφυλλο στην Ιταλική Vogue προς ένδειξη σεβασμού, συμπαράστασης και πένθους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ιταλία καθημερινά θρηνεί εκατοντάδες πολίτες της που χάνουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Με το δικό της τρόπο η Ιταλική Vogue προσπάθησε να δείξει την αμέριστη συμπαράσταση της και τον σεβασμό της καθώς η τραγωδία που έχει χτυπήσει τη χώρα δεν έχει τέλος με τα κρούσματα του φονικού ιού ολοένα και να αυξάνονται, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων ανά τον κόσμο και τη θέση που κατέχει η Ιταλία στον χάρτη.

Το μήνυμα του λευκού εξωφύλλου

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Εμανουέλε Φαρνέτι επιβεβαίωσε με ανάρτηση στο Instagram ότι παρ’ όλο που ετοιμαζόταν ήδη ένα τεύχος Απριλίου, μπήκε γρήγορα στο ράφι για να υπάρξει η κατάλληλη ανταπόκριση στα τρέχοντα γεγονότα.

Ο Φαρνέτι γράφει «το να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο – ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές διακινδυνεύουν τη ζωή τους και ο κόσμος αλλάζει για πάντα – δεν είναι στο DNA της Vogue Italia».

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού αναφέρει ότι το ολόλευκο εξώφυλλο αντιπροσωπεύει τον σεβασμό, την αναγέννηση, τις στολές των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που δίνουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή και μια κενή σελίδα για μια νέα αρχή.

«Το λευκό είναι πρώτα απ ‘όλα σεβασμός. Το λευκό είναι η αναγέννηση, το φως μετά το σκοτάδι, το σύνολο όλων των χρωμάτων.

Το λευκό είναι το χρώμα των στολών που φορούν όσοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν τη δική μας. Αντιπροσωπεύει τον χώρο και τον χρόνο για σκέψη, καθώς και για σιωπή.

Το λευκό είναι για εκείνους που γεμίζουν αυτόν τον κενό χρόνο και χώρο με ιδέες, σκέψεις, ιστορίες, στίχους, μουσική και φροντίδα για τους άλλους.

Το λευκό υπενθυμίζει ότι, μετά την κρίση του 1929, αυτό το αψεγάδιαστο χρώμα υιοθετήθηκε για ρούχα ως έκφραση αγνότητας στο παρόν και ελπίδας στο μέλλον.

Το λευκό σημαίνει άγρυπνες νύχτες για όσους έχουν εργαστεί γι αυτό το τεύχος, και στις δύο πλευρές του ωκεανού και σε πολύπλοκες συνθήκες. Είμαι ευγνώμων σε καθέναν από αυτούς.

Πάνω απ’ όλα: το λευκό δεν είναι παράδοση, αλλά μία κενή κόλλα που περιμένει να γραφτεί, η σελίδα τίτλου μια νέας ιστορίας που πρόκειται να αρχίσει».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share