Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Με νόμο της 11ης Μαρτίου 2020 η Κυβέρνηση ψήφισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μας

Αποκάλυψη

9 Απριλίου 2020 15:21
Με νόμο της 11ης Μαρτίου 2020 η Κυβέρνηση ψήφισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες έχει δημοσιουργήσει πολλά σχόλια για απόφαση της κυβέρνησης και δεν πρόκειται για τα νέα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα η παράγραφος του νόμου (Νόμος 4675/2020 – ΦΕΚ 54/Α/11-3-2020) που ψηφίστηκε αναφέρει πως η κυβέρνηση ψήφισε τον αναγκαστικό εμβολιασμό Ελλήνων πολιτών εφόσον προκύψει κάποια πανδημία!

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει παρακάτω στο Athensmagazine.gr:
β) Σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη της ΕΕΔΥ, υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου. Με την ανωτέρω απόφαση ορίζονται η ομάδα του πληθυσμού ως προς την οποία καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με καθορισμένο εμβόλιο, η τυχόν καθορισμένη περιοχή υπαγωγής στην υποχρεωτικότητα, το χρονικό διάστημα ισχύος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το οποίο πρέπει πάντοτε να αποφασίζεται ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας για συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού, η ρύθμιση της διαδικασίας του εμβολιασμού και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

Μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας και τον Ιούνιο; Ραγδαίες εξελίξεις

Για όλες τις εξελίξεις γύρω από την μάχη με τον κορωνοϊό μίλησε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων, είπε: "Είμαστε επικοινωνία με Εκκλησία. Εξετάζουμε θέματα όπως το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, αλλά και αν κάποιος βγαίνει για τους λόγους που επιτρέπονται να μπορεί να ασκήσει κι ατομική προσευχή."

Σε εθνικό επίπεδο, πέραν του ευρωπαϊκού, η κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα συνεκτικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας. «Ήδη εφαρμόζονται τα δημοσιονομικά μέτρα που ελήφθησαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ενώ προωθείται η επανάληψή τους για τον Μάιο και τον Ιούνιο. Επομένως τα δημοσιονομικά μέτρα φθάνουν μέχρι και 14 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών,.

Χαρακτήρισε ως fake news τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ημερομηνίες άρσης μέτρων, ενώ τόνισε ότι τα μέτρα που παίρνουμε αντιμετωπίζουν την κρίση με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα. Πρέπει να κρατήσουμε εφεδρείες. Δεν είναι ώρα συνομωσιολογίας ούτε ανέφικτων υποσχέσεων.

Για το Eurogroup

Μείζον ζήτημα της ημέρας αποτελεί η συνέχεια της διάσκεψης του Eurogroup, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει συμφωνία ώστε να βρεθεί λύση που θα εξασφαλίσει ότι η επανεκκίνηση θα είναι γρήγορη και ισχυρή, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, όπως είπε, «ευελπιστούμε οι σχετικές διαφορές να γεφυρωθούν».

Το σχέδιο ενσωματώνει παρεμβάσεις ύψους 540 δισεκατομμυρίων ευρώ και βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τη χρηματοδότηση με περίπου 100 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της εργασίας από το πρόγραμμα Sure της Κομισιόν, τη χρηματοδότηση με περίπου 200 δισεκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για μόχλευση ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία και τρίτον τη χρηματοδότηση με 240 δισεκ. ευρώ, περίπου δηλαδή το 2% του ΑΕΠ κάθε κράτους μέλους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τον ESM. Πρόσθεσε δε ότι ως προς το τελευταίο σκέλος η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών δέχονται ως μοναδική προϋπόθεση την τήρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών και τη χρήση των χρημάτων αυτών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού χωρίς άλλους όρους, περιορισμούς και προϋποθέσεις.

Για τις Πανελλαδικές

Ανέφερε ότι σήμερα το απόγευμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσει την ύλη των εξετάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Για την εγκύκλιο της Εκκλησίας

Για την εγκύκλιο της Εκκλησίας και τις λειτουργίες ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας, είπε ότι είμαστε επικοινωνία με Εκκλησία. Εξετάζουμε θέματα όπως το ωράριο, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός, αλλά και αν κάποιος βγαίνει για τους λόγους που επιτρέπονται να μπορεί να ασκήσει και ατομική προσευχή.

Για τις εκλογές

Για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Δεν ασχολούμαστε με τις φοβίες της αντιπολίτευσης» είπε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share