Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου στο Βέλγιο - 283 νέοι θάνατοι – 1.580 επιπλέον κρούσματα

Θρίλερ δίχως τέλος

9 Απριλίου 2020 14:34
Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου στο Βέλγιο - 283 νέοι θάνατοι – 1.580 επιπλέον κρούσματα

Το υπουργείο υγείας του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θανάτων λόγω του νέου κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 283 νέους θανάτους, φθάνοντας συνολικά τους 2.523 νεκρούς.

Το υπουργείο προσέθεσε ότι ανιχνεύθηκαν 1.580 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό να ανέρχεται σε 24.983, την ίδια ώρα που στην Ισπανία συνολικά οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 15.000!

Κορωνοϊός Βέλγιο νεκροί

5.164 ασθενείς έχουν αναρρώσει και έχουν φύγει από το νοσοκομείο, την ίδια ώρα ωστόσο νοσηλεύονται 1.285 ασθενείς, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σε σοβαρή κατάσταση.

Σε κατάσταση ανάγκης η Γερμανία: Ακόμη 246 θάνατοι από τον κορωνοϊό - Στους 2.107 το σύνολο

Σε κατάσταση ανάγκης βρίσκεται η Γερμανία, η οποία μέτρησε άλλους 246 θανάτους από τον κορωνοϊό, με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει τώρα στους 2.017 στην χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από κορωνοϊό έφτασε τα 108.202, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ενώ μόλις σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν ακόμα 4.974. Δείτε και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον.

Πρόκειται για αυξημένο αριθμό καταγεγραμμένων περιπτώσεων για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, μετά από τέσσερις ημέρες συνεχούς μείωσης.

Ευχάριστα νέα από τη Θεσσαλονίκη: Δύο ασθενείς αποσωληνώθηκαν και τρεις πήραν εξιτήριο!

Όμορφα νέα έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και, συγκεκριμένα, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αφού πέντε ασθενείς νιώθουν ήδη καλύτερα στη «μάχη» έναντι του κορωνοϊού, με τους δύο να έχουν αποσωληνωθεί και τους άλλους τρεις να παίρνουν εξιτήριο.

Παράλληλα, χαμηλός είναι ο αριθμός που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στην πόλη με μόνο 39 κρούσματα και 3 θανάτους από τον κορωνοϊό. Δείτε, παράλληλα, το λόγο που αυξήθηκαν περαιτέρω στην χώρα μας τα περιοριστικά μέτρα.

Όπως ανέφεραν ειδικοί στο Open, ο εξαιρετικά χαμηλός αριθμός σχετικά με άλλες περιοχές της χώρας, οφείλεται στο ότι στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα, έγινε αμέσως η ιχνηλάτηση και με την ενεργοποίηση όλου αυτού του μηχανισμού, ο κόσμος είδε την υπόθεση πολύ πιο σοβαρά.

Εν τω μεταξύ, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε υγειονομικό υλικό 25 τόνων σε όλα νοσοκομεία.

Κορωνοϊός: Δεν είχε συμπτώματα, πήγε σε κηδεία και προκάλεσε τον θάνατο... τριών ανθρώπων

Αυτή είναι η ιστορία μιας γυναίκας στο Σικάγο, στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι ΗΠΑ πίστευαν ότι ήταν ακόμα προστατευμένες από τον κορωνοϊό, o οποίος δεν είχε ακόμη χαρακτηριστεί πανδημία. Τώρα βέβαια η χώρα είναι πρώτη σε θανάτους παγκοσμίως. Η γυναίκα αυτή είχε κάποια ήπια αναπνευστικά συμπτώματα, όχι όμως στο σημείο να ανησυχήσει, πόσο μάλλον να θέσει τον εαυτό της σε καραντίνα.

Αυτό το άτομο, που δεν κατονομάζεται σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων των ΗΠΑ (CDC), προσκλήθηκε σε μια κηδεία ενός οικογενειακού φίλου και αποφάσισε να παρευρεθεί. Την ημέρα πριν από την κηδεία δείπνησε με φίλους. Για τρεις ώρες εκείνο το βράδυ, οι τρεις τους μοιράστηκαν ένα γεύμα που πήραν από ένα εστιατόριο και σερβιρίστηκαν στα ίδια πιάτα.

Η κοινωνική ζωή ως αιτία μετάδοσης

Την επόμενη μέρα, την ημέρα της κηδείας, η γυναίκα βρέθηκε σε ένα μπουφέ όπου έφαγε, πιθανώς χρησιμοποιώντας τα ίδια σκεύη. Προσέφερε τα συλλυπητήριά της στην πενθούσα οικογένεια, αγκαλιάζοντας τουλάχιστον τρεις συγγενείς του θανόντα.

Τρεις ημέρες μετά την κηδεία, εξακολουθεί να έχει ήπια συμπτώματα (δεν αναφέρονται λεπτομερώς, αλλά ο βήχας είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα του Covid-19, η ασθένεια που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό). Πηγαίνει σε ένα πάρτι γενεθλίων, αυτή τη φορά της οικογένειάς της.

Ο ιός, του οποίου η γυναίκα είναι φορέας χωρίς να το γνωρίζει, θα προκαλέσει όλεθρο.

Υπάρχουν εννέα άτομα στο πάρτι. Όλα έρχονται σε "στενή επαφή" μεταξύ τους. Για τρεις ώρες, φιλιούνται και μοιράζονται το ίδιο φαγητό.

Από τους εννέα παρόντες, επτά θα μολυνθούν με κορωνοϊό εκείνη την ημέρα. Δύο θα νοσήσουν σοβαρά και θα νοσηλευτούν. Τρεις εβδομάδες μετά τα γενέθλια, αυτοί οι δύο θα πεθάνουν.

Κηδεία κορωνοϊός θάνατος ΗΠΑ

Όταν αρχίζουν οι θάνατοι

Δεν είναι οι μόνοι σε αυτή την ολέθρια αλυσίδα επαφών. Οι δύο που δείπνησαν με την γυναίκα στο πρώτο δείπνο είχαν επίσης μολυνθεί εκείνο το βράδυ. Ένας από αυτούς πεθαίνει, 27 ημέρες μετά το γεύμα.

Ο πρώτος κύκλος ασθενών από αυτή την αλυσίδα θα προκαλέσει δεύτερο. Οι άνθρωποι που φρόντισαν αρκετούς πρώτους αρρώστους δεν προστατεύονταν με μάσκες ή γάντια και μολύνθηκαν.

Και τρεις παρευρισκόμενοι στο πάρτι γενεθλίων, αν και άρρωστοι, πήγαν στην εκκλησία αργότερα, μετά από έξι ημέρες συμπτωμάτων.

Στην εκκλησία αγγίζουν και περνούν το καλαθάκι εισφοράς στους υπόλοιπους που κάθονται στους πάγκους της εκκλησίας. Ένας πιστός, που καθόταν σε μια ξεχωριστή σειρά, είναι το τελευταίο άτομο που εντοπίστηκε σε αυτό το "σύμπλεγμα" από επιδημιολογικούς ερευνητές από το CDC και το Illinois.

Συνολικά, "η ασθενής δείκτης", που δεν χρειάστηκε ποτέ να επισκεφτεί έναν γιατρό, μόλυνε, άμεσα και έμμεσα, τουλάχιστον 15 άτομα σε τρεις εβδομάδες, τρεις από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους. Η εντολή για μέτρα περιορισμών μετακινήσεων στο Ιλινόις δεν θα έφτανε μέχρι τις 21 Μαρτίου, αρκετές ημέρες μετά την τελευταία μόλυνση αυτής της αλυσίδας επαφών.

Η ιστορία καταδεικνύει τη σημασία της κοινωνικής αποστασιοποίησης και την υψηλή και αόρατη μεταδοτικότητα του νέου κορονοϊού, που οι επιστήμονες προσπαθούν να ποσοτικοποιήσουν ακριβώς, μεταξύ της εξαιρετικά μεταδοτικής ιλαράς ή της λιγότερο μεταδοτικής γρίπης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share