Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Προσοχή: Όσοι δηλώσουν το χωριό σαν πρώτη κατοικία το Πάσχα δε θα μπορέσουν να γυρίσουν!

Όλα τα μέτρα της Κυβέρνησης!

9 Απριλίου 2020 13:13
Προσοχή: Όσοι δηλώσουν το χωριό σαν πρώτη κατοικία το Πάσχα δε θα μπορέσουν να γυρίσουν!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Την προσοχή επέστησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε όσους πολίτες χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα την πρώτη κατοικία, για να πάνε στα χωριά τους εν όψει του Πάσχα, τονίζοντας ότι δε θα μπορέσουν να γυρίσουν, μέχρι να αρθούν τα σχετικά μέτρα στην απαγόρευση κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της αναχαίτισης του κορωνοϊού.

Ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε, ότι οι έλεγχοι θα είναι πολύ πιο αυστηροί, τόσο στις σημερινές εθνικές οδούς όσο και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο από την Αστυνομία, ενώ και τα πρόστιμα θα αυξηθούν. Δείτε και τα μέτρα που ετοιμάζονται για ανήμερα του Πάσχα.

«Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και αυστηροί. Παρακαλώ όλους τους συμπολίτες μας να καταλάβουν ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν πριν την άρση των μέτρων αν μετακινηθούν σε τόπο Α κατοικίας. Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό», είπε ο ίδιος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας πως πρόκειται για fake news η αναφορά κάθε ημερομηνίας για την άρση των μάτρων.

Ερωτηθείς για την άποψη της Κυβέρνησης για την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου σχετικά με το ωράριο των εκκλησιών, είπε: «Η εκκλησία έχει δείξει υπεύθυνη στάση. Η Ιερά Σύνοδος έχει λάβει σκληρές αποφάσεις. Είμαστε σε επικοινωνία για το Πάσχα. Δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση στις εκκλησίες αλλά θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός σε συνεργασία με την εκκλησία. Έχουμε εξασφαλίσει την μεταφορά του Αγίου φωτός στην Ελλάδα».

Μείζον ζήτημα της ημέρας, φυσικά, αποτελεί η συνέχεια της διάσκεψης του Eurogroup, είπε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει συμφωνία ώστε να βρεθεί λύση που θα εξασφαλίσει ότι η επανεκκίνηση θα είναι γρήγορη και ισχυρή, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, όπως είπε, «ευελπιστούμε οι σχετικές διαφορές να γεφυρωθούν».

Το σχέδιο ενσωματώνει παρεμβάσεις ύψους 540 δισεκατομμυρίων ευρώ και βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τη χρηματοδότηση με περίπου 100 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της εργασίας από το πρόγραμμα Sure της Κομισιόν, τη χρηματοδότηση με περίπου 200 δισεκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για μόχλευση ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία και τρίτον τη χρηματοδότηση με 240 δισεκ. ευρώ, περίπου δηλαδή το 2% του ΑΕΠ κάθε κράτους μέλους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τον ESM. Πρόσθεσε δε ότι ως προς το τελευταίο σκέλος η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών δέχονται ως μοναδική προϋπόθεση την τήρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών και τη χρήση των χρημάτων αυτών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού χωρίς άλλους όρους, περιορισμούς και προϋποθέσεις.

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share