Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το άγνωστο τηλεφώνημα στον δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη - Η κόρη του πάσχει από λευχαιμία

Χίλια μπράβο

9 Απριλίου 2020 07:57
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το άγνωστο τηλεφώνημα στον δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη - Η κόρη του πάσχει από λευχαιμία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τελευταίο κομμάτι του δημοσιογράφου Ηλία Μαγκλίνη στην εφημερίδα Καθημερινή ήταν πολύ διαφορετικά από τα άλλα που γράφει. Ηταν πολύ προσωπικό. Θύμιζε τα άλλα κομμάτια που γράφει ως "κύριος Γκρί" και περιγράφει τον αγώνα που δίνει μαζί με τη σύζυγό του, για την θεραπεία της κόρης τους, που έχει διαγνωστεί με λευχαιμία.

Αφορμή για το άρθρο του Ηλία Μαγκλίνη ήταν η ιστορία της κυρίας Σταματάτου. Είναι η μητέρα του αυτιστικού παιδιού που έγραψε στο facebook του πρωθυπουργού με αφορμή τις απαγορεύσεις στο κολύμπι. Προς μεγάλη της έκπληξη της κ.Σταματάτου- που έχει σελίδα στο facebook, όπου περιγράφει τις δυσκολίες να μεγαλώνεις ένα παιδί με αυτισμό- συνεργάτες του πρωθυπουργού επικοινώνησαν μαζί της και της ζήτησαν να μιλήσει προσωπικά με τον πρωθυπουργό. Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη και βρέθηκε λύση για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Γιάννης.

Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσιογράφος λευχαιμία

Ολα αυτά τα περιγράφει στο κείμενό του ο Ηλίας Μαγκλίνης αλλά αφηγείται και την συνέχεια. Οπως γράφει, μετά την δημοσιοποίηση αυτής της επικοινωνίας, η κ. Σταματάτου δέχθηκε σφοδρή επίθεση από διαφόρους ριζοσπάστες μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, με "ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο, με επιθετικά, τοξικά και φαιδρά συνωμοσιολογικά σχόλια ότι δήθεν το έστησε όλο αυτό για να τονώσει το προφίλ του πρωθυπουργού προς τα έξω και άλλα τέτοια πολύ πιο προσβλητικά και χυδαία για την ίδια και για το παιδί της”. Σε σημείο να έχει τρομάξει η κ. Σταματάτου, γράφει ο Ηλίας Μαγκλίνης και να επιθυμεί να αποτραβηχτεί από κάθε δημόσια έκθεση.

Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη αποκάλυψη που κάνει ο κ. Μαγκλίνης. Μετά τα σχόλια για την τοξικότητα των σχολιαστών της ιστορίας της μητέρας του Γιάννη, γράφει και τη δική του εμπειρία.

Οπως σημειώνει ήταν περί τα μέσα του προηγούμενη Φλεβάρη όταν εκείνος άρχισε να δημοσιοποιεί και να αφηγείται την περιπέτεια της κόρης του που έχει διαγνωστεί με λευχαιμία και νοσηλεύεται στην πτέρυγα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, σε μια σειρά άρθρων στην Καθημερινή με τον τίτλο ο κ. Γκρί. Τότε δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έκανε ο πρωθυπουργός και σε μητέρα αγοριού με Ειδικές Ανάγκες.

Οπως γράφει: "Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Πρωθυπουργό ούτε είχαμε ανταλλάξει ποτέ την παραμικρή αλληλογραφία. Δεν είχα σκοπό να δημοσιοποιήσω το τηλεφώνημά του, εχουν περάσει και δυο μήνες από τότε, το περιστικό όμως με την κ. Σταματάτου με ώθησε να το κάνω. Ηταν ένα απλό, ολιγόλεπτο τηλεφώνημα μέσω του οποίου ο Ελληνας πρωθυπουργός θέλησε να μου δώσει κουράγιο, αφού διάβασε το σημείωμά μου και αυτό ήτα όλο. Και πέτυχε το σκοπό του. Μου έδωσε κουράγιο. Κάποιοι ίσως πούν οτι και εγώ το έστησα. Δεν με πειράζει...”

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share