Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Κορωνοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάνω από 25.000 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

Δείτε εδώ!

8 Απριλίου 2020 18:48
Κορωνοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάνω από 25.000 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ τα νέα πρόστιμα στις παραβάσεις ανακοινώθηκαν πριν από λίγο και είναι αρκετά τσουχτερά!

Σήμερα από 06:00 έως 15:00, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 665 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Τα πρόστιμα βεβαιώθηκα ως ακολούθως:

 • 238 στην Αττική,
 • 78 στη Θεσσαλονίκη,
 • 54 στα Ιόνια Νησιά,
 • 51 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 50 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 36 στην Πελοπόννησο,
 • 33 στη Θεσσαλία,
 • 30 στο Νότιο Αιγαίο,
 • 27 στη Στερεά Ελλάδα,
 • 24 στην Ήπειρο,
 • 17 στην Κρήτη,
 • 14 στο Βόρειο Αιγαίο,
 • 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
 • 4 στη Δυτική Μακεδονία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 25.422 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Κορωνοϊός: Εκείνη τη μέρα θα φτάσει στην κορύφωσή του στην Ελλάδα - Εκτίμηση για 450 θανάτους

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση για τον κορωνοϊό και την πορεία του στην χώρα μας, με μια ανάλυση της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον να αναφέρει το πότε θα φτάσει στο ύψιστο σημείο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι θάνατοι στη χώρα μας μπορεί να ξεπεράσουν τους 450 έως τα τέλη Μαΐου. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αξιολόγησης Υγείας του πανεπιστημίου, Κρίστοφερ Μάρεϊ, προειδοποιεί πως «οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη», όπου συνολικά προβλέπεται να χάσουν τη ζωή τους 151.680 άτομα. Δείτε, παράλληλα, ποια είναι η κατάσταση στην Ισπανία.

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, στις ΗΠΑ ο αντίστοιχος αριθμός αναμένεται να φθάσει τα 81.766 θύματα. Οπως γράφουν σχετικά «Τα Νέα», η ομάδα του Ινστιτούτου Αξιολόγησης Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον χρησιμοποίησε τοπικά και διεθνή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς και αναλύσεις για την ηλικία των θανόντων σε Ιταλία, Κίνα και ΗΠΑ, προκειμένου να αναπτύξει μοντέλα πρόβλεψης για τα θύματα ανά χώρα, σε καθημερινή βάση. Και αναφορικά με την Ελλάδα, η περίφημη «καμπύλη» δείχνει να κορυφώνεται στις 21 Απριλίου με μέσο όρο θανάτων εκείνη την ημέρα τους 13.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, μας χωρίζουν 13 ημέρες από το «peak» της πανδημίας – μια πρόβλεψη που επιβεβαιώνει και τις προειδοποιήσεις του Σωτήρη Τσιόδρα και του υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά που έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι οι πιο κρίσιμες στη μάχη για την ανάσχεση του ιού της Covid-19. Η ημέρα της κρίσης για το ΕΣΥ, η ημέρα δηλαδή που θα απαιτηθούν οι περισσότεροι πόροι –κλίνες σε ΜΕΘ και απλές καθώς και νοσηλευτές και ιατροί– είναι το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου.

Η πρώτη ημέρα που δεν θα σημειωθούν απώλειες ανθρώπινων ζωών από τον κορωνοϊό δείχνει να είναι η 27η Μαΐου. Ενας από τους βασικούς δείκτες που έλαβαν υπόψη τους οι επιστήμονες είναι η επάρκεια κλινών στις εντατικές: στις προβλέψεις δεν φαίνεται οι ανάγκες να ξεπερνώνται από τις δυνατότητες του ΕΣΥ. «Ο μεγάλος αριθμός θανάτων σε πολλές χώρες εξαρτάται και από τις δυνατότητες των υπαρχουσών ιατρικών υποδομών να αντεπεξέλθουν.

Για παράδειγμα, στη Βρετανία όταν κορυφωθεί η πανδημία προβλέπεται να υπάρχει ανάγκη για 102.794 νοσοκομειακές κλίνες σε σύγκριση με τις 17.765 που υπάρχουν, τα κρεβάτια που θα απαιτηθούν στην εντατική θα είναι 24.544 σε σύγκριση με τα 744 διαθέσιμα σήμερα και περισσότεροι από 20.000 αναπνευστήρες (για τη διαθεσιμότητα των οποίων σήμερα δεν υπάρχει ακριβής αριθμός)», ανέφερε η μελέτη.

Οι προβλέψεις για τη Βρετανία είναι εφιαλτικές: υπολογίζεται ότι οι νεκροί από τον κορονοϊό μπορεί να φτάσουν τους 66.000! Κάποιες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, βρίσκονται στην καθοδική πλευρά της καμπύλης όσον αφορά τους θανάτους, ενώ σε άλλες η κορύφωση αναμένεται μέσα στον Απρίλιο. Πιο κοντά στο σημείο αυτό βρίσκονται η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share