Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Έτοιμο εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Αρχίζουν οι δοκιμές σε ανθρώπους

Όλες οι λεπτομέρειες

8 Απριλίου 2020 17:25
Έτοιμο εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Αρχίζουν οι δοκιμές σε ανθρώπους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η βιομηχανία σκευασμάτων βιοτεχνολογίας Novavax Inc ανακοίνωσε πως έχει αναπτύξει ένα νέο υποψήφιο εμβόλιο για τον κορωνοϊό και θα ξεκινήσει τις δοκιμές σε ανθρώπους στα μέσα Μαΐου. Επίσης, έχει βρεθεί εμβόλιο το οποίο μοιάζει να παράγει αντισώματα, που φέρνουν ανοσία απέναντι στον φονικό ιό.

Η εταιρεία με έδρα το Μέριλαντ ανακοίνωσε πως το υποβοηθητικό ανοσοενισχυτικό της σκεύασμα Matrix-M μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το υποψήφιο εμβόλιό της NVX-CoV2373 για να ενισχύσει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα ανοσοενισχυτικά χρησιμοποιούνται κυρίως για να διευκολύνουν τα εμβόλια να προκαλέσουν μία ισχυρότερη ανοσοποιητική αντίδραση. Μεταξύ των αντιδράσεων είναι η παραγωγή αντισωμάτων καθώς και η μεγαλύτερη διάρκεια προστασίας από εισβολή ιών και βακτηρίων. Η Novavax ανακοίνωσε πως τα πρώτα αποτελέσματα για την ανοσογονικότητα και την ασφάλεια από τις δοκιμές του εμβολίου αναμένονται περίπου τον Ιούλιο.

Οι προσπάθειες της Novavax έρχονται να προστεθούν στα εγχειρήματα που έχουν ξεκινήσει και δεκάδες άλλες φαρμακοβιομηχανίες στην κούρσα για την ανάπτυξη ενός επαρκούς εμβολίου ή αποτελεσματικών αντιϊκών φαρμάκων, ενάντια στον νέο κορωνοϊό. Μέσα στον τρέχοντα μήνα αναμένονται τα αποτελέσματα ενός πολυαναμενόμενου αντιϊκού σκευάσματος της εταιρείας Gilead Sciences Inc, όπως επίσης και των ήδη αδειοδοτημένων προϊόντων των Roche Holding και Regeneron Pharmaceuticals Inc.

«Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει - Το εμβόλιο θα το έχουμε...» - «Βόμβα» από τον πρόεδρο της ελληνικής εταιρείας λοιμώξεων (Video)

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού, τις μελέτες που έχουν γίνει, αλλά και τα φάρμακα που κάποιοι ήδη χρησιμοποιούν προσδοκώντας την αντιμετώπισή του. Ενώ, δείτε σε βίντεο σε ζωντανή κάλυψη τα επίσημα δεδομένα θανάτων και κρουσμάτων που παρουσιάζει καθημερινά κάθε χώρα στον κόσμο.

«Μέχρι τώρα δεν υπάρχει αποδεδειγμένη θεραπεία για τον κορωνοϊού. Το εμβόλιο στην καλύτερη των περιπτώσεων θα το έχουμε το φθινόπωρο» είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μιλώντας, παράλληλα, για τις θεραπείες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share