Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός : 20.000 τα κρούσματα στην Ολλανδία - 147 νεκροί σήμερα

Επιβεβαιώθηκαν στην Ολλανδία την Τετάρτη

8 Απριλίου 2020 17:25
Κορωνοϊός : 20.000 τα κρούσματα στην Ολλανδία - 147 νεκροί σήμερα

Ξεπέρασαν τα 20.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Ολλανδία, ενώ οι θάνατοι αγγίζουν τους 2.300, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη. Ενώ την ίδια ώρα στους 936 νεκρούς σε ένα 24ωρο στην Βρετανία!

Συγκεκριμένα, 969 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν, αυξάνοντας τον σύνολικό αριθμό σε 20.549, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος.

Επιπλέον, 7.735 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ενώ 308 περισσότερες εισαγωγές αναφέρθηκαν την Τετάρτη.

Ο αριθμός των θανάτων COVID-19 έφθασε στους 2.248, αφού 147 περισσότεροι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους.

Στο μεταξύ, το ινστιτούτο διευκρίνισε ότι «δεν αφορούν όλες οι εισαγωγές ή θάνατοι στο νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες».

Σοκ: Αυτοκόνησε 15χρονος λόγω του κορωνοϊού - Ανατριχιάζει η μητέρα του

Αυτοκτόνησε ένας 15χρονος στη Βρετανία λόγω του κορωνοϊού καθώς σύμφωνα με τη μητέρα του ένιωθε απομονωμένος από τον κόσμο στη διάρκεια του lockdown, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να συνεχίζει να βρίσκεται στο νοσοκομείο και την Κυβέρνηση να προχωρά σε νέα έκτακτη ενημέρωση.

Ο 15χρονος Κίαν Σάουθγουέι, είπε στη μητέρα του πως ήθελε «να τα κάνει όλα να περάσουν γρήγορα». Πέντε ημέρες αργότερα, ο Κίαν βρέθηκε νεκρός, αφήνοντας πίσω του συντετριμμένη την οικογένειά του.

Η 40χρονη μητέρα του απευθύνει έκκληση στους γονείς να μιλούν στα παιδιά τους στη διάρκεια της κρίσης με τον κορωνοϊό. «Ήταν τόσο αναπάντεχο, είμαστε ακόμα σοκαρισμένοι. Έχουμε παγώσει. Θέλουμε ο κόσμος να ξέρει πως ο Κιαν δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, δεν είχε κατάθλιψη. Θέλουμε ο κόσμος να ξέρει πως συμβαίνει πολύ γρήγορα. Πιστεύω πως κυριολεκτικά ένιωθε απομονωμένος από τον κόσμο λόγω του ιού. «Ο Κίαν αγαπούσε τη ζωή. Έλεγε πως δεν μπορούσε να περιμένει να περάσουν όλα και πως ήθελε να τα κάνει όλα να περάσουν γρήγορα.

«Ήταν πολύ κοινωνικός. Ήταν και λίγο ντροπαλός αλλά και πολύ ευγενικός. Σκεφτόταν όσους αγαπούσε, ήταν καταπληκτικός. Δεν το περιμέναμε αυτό, συνεχώς μιλάμε κι ενθαρρύνουμε τα παιδιά να μιλήσουν, δεν κρύβουμε τίποτα. Ο Κίαν ήξερε πως είναι οκ να μην είναι κάποιος καλά και δεν μίλησε. Δεν θα μάθουμε ποτέ».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share