Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

«Δεν μπορώ καν να σκεφτώ ότι…» - Το μήνυμα-«γροθιά» στον κορωνοϊό από τον Έκτορα Μποτρίνι

Συγκίνηση!

8 Απριλίου 2020 15:57
«Δεν μπορώ καν να σκεφτώ ότι…» - Το μήνυμα-«γροθιά» στον κορωνοϊό από τον Έκτορα Μποτρίνι
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» την πόρτα των επιχειρήσεων, με αρκετά μάλιστα εστιατόρια να τρέμουν το «λουκέτο» και να το σκέφτονται σοβαρά, με τον Έκτορα Μποτρίνι να αποκλείει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Δείτε και το προ ημερών του ξεχωριστό μήνυμα.

Ο διάσημος σεφ προχώρησε σε μια ανάρτηση-«γροθιά» εναντίον του φονικού ιού στο Instagram, τονίζοντας πως… δε θα κλείσει το σπίτι του το ίδιο και δεν πρόκειται καν να το σκεφτεί, ενώ στο τέλος αναφέρει μια ξεχωριστή φράση.

Δείτε τι έγραψε:

«Διαβάζω πως αρκετοί από τους πιο προβεβλημένους σεφ του κόσμου δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ή πως έχουν την πρόσθεση τους να κλείσουν οριστικά τα εστιατόρια τους. Προσωπικά, δεν μπορώ ούτε καν να σκεφτώ την ιδέα αυτή. Γεννήθηκα μέσα σε ένα εστιατόριο, σε μια οικογένεια που θεωρούσε τη δουλειά του μάγειρα μονόδρομο, οπότε αν έκλεινα το εστιατόριο μου θα ήταν σα να κλείνω οριστικά την πόρτα του σπιτιού μου.

Η λύση δεν είναι να κατεβάσεις τα ρολά. Η λύση βρίσκεται στην αλλαγή κι αυτή την αλλαγή μελετάω τώρα, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να το βάζω κάτω. Ναι, θα χρειαστώ βοήθεια. Βοήθεια χρειάζονται και δικαιούνται να ζητήσουν όσοι θέλουν να προχωρήσουν.

Η ζωή αρχίζει εκεί που τελειώνει ο φόβος».

Ο Έκτορας Μποτρίνι προειδοποιεί: «Αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε»!

Πολλοί διάσημοι, εντός κι εκτός συνόρων, έχουν τοποθετηθεί για το μεγάλο ζήτημα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την εξάπλωση του κορωνοϊού, με τον Έκτορα Μποτρίνι να κάνει το δικό του σχόλιο.

Ο γνωστός σεφ πήρε θέση για το θέμα, αλλά και το κλείσιμο όλων των εστιατορίων, με αφορμή τη σχετική απόφαση, που πήρε το Υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που γίνεται για το κοινό καλό, ενώ προσθέτει πως κανείς δεν πρέπει να κάνει του κεφαλιού του σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα. Δείτε την απόφαση που έλαβε το Υπουργείο για «λουκέτο» στις επιχειρήσεις.

Δείτε όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο σεφ:

«Η σκέψη πως θα έπρεπε να κλείσουμε το Botrini’s και να μεταθέσουμε όλα τα προγράμματα μας για το τέλος της πανδημίας μας απασχόλησε πολύ - την ομάδα μου κι εμένα - αυτές τις τελευταίες μέρες. Αναρωτηθήκαμε τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές μας… Περισσότερο όμως από τις μικρές ή τις μεγαλύτερες απώλειες του καθενός μας, μετράει η ασφάλεια του κόσμου και όλων μας. Το κοινό καλό!

Ναι, η ανθρωπότητα έχει ξαναπεράσει από τέτοιες στενωπούς, αλλά αυτό που μας συμβαίνει τώρα είναι πρωτόγνωρο για την εποχή μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι μένουμε ενωμένοι, έστω κι από μακριά. Προέχει να μην κάνουμε του κεφαλιού μας. Και σιγά-σιγά θα βρούμε τρόπους για να παραμείνουμε ενεργοί και δημιουργικοί, ακόμα και παραμένοντας κλεισμένοι στα σπίτια μας. Ας μην χάνουμε την ελπίδα μας! Η κρίση θα περάσει και θα έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share