Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

«Είμαι ανακουφισμένος, αλλά…» - Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάννου Παπαντωνίου μετά την αποφυλάκιση

Όλα όσα είπε

8 Απριλίου 2020 15:39
«Είμαι ανακουφισμένος, αλλά…» - Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάννου Παπαντωνίου μετά την αποφυλάκιση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αποφυλακίστηκε χθες (7/4) το απόγευμα, με τον ιστορικό Υπουργό του ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για την αθωότητά του και να περιμένει την πλήρη δικαίωση.

Ο ίδιος μπορεί να μην είχε τα χρήματα, για να αποπληρώσει την εγγύηση για την αποφυλάκιση, αλλά βγήκε έχοντας πάρει προθεσμία μέχρι την 1η Ιουνίου, ώστε να καταβάλει το απαιτούμενο ποσό.

Ο ίδιος είπε πως «είμαι ανακουφισμένος σε πρώτη φάση, αλλά θα είμαι ευχαριστημένος όταν αποδειχθεί πλήρως και τελεσίδικα η αθωότητά μου». Από την πλευρά του, ο συνήγορός του ανέφερε, ότι «στις Δημοκρατίες, το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας το στερεί η Δικαιοσύνη. Εκείνη μόνο μπορεί και να το δώσει πίσω».

Αποφυλακίστηκε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου!

Πέντε μήνες μετά τον εγκλεισμό της στη φυλακή η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου αποφυλακίζεται, με τον γάμο τους να είχε απασχολήσει τα Μέσα!

Η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς έκανε δεκτό το αίτημα της Σταυρούλας Κουράκου και με την υπ’αριθμόν 7/2019 πολυσέλιδη διάταξη της, της ανοίγει την πόρτα της φυλακής με περιοριστικούς όρους. Της απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα, 3 φορές το μήνα θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της ενώ μέχρι τις 20 Απριλίου θα πρέπει να έχει καταβάλει εγγυοδοσία 150.000 ευρώ.

Το αίτημα αποφυλακισης της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου κρίθηκε από την ίδια ανακρίτρια που στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη έστειλε εκείνη και τον σύζυγο της, προσωρινά κρατούμενους στη φυλακή.

Η απόφαση για την φυλάκιση

Τότε, μετά από διήμερη απολογία, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και η σύζυγος του είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορία που και οι δύο αρνούνται.

Έκτακτο: Αποφυλακίζεται η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου!

Το ζευγάρι είχε κριθεί τότε ύποπτο φυγής στο εξωτερικό καθώς, σύμφωνα με το ένταλμα της προσωρινής του κράτησης, έχει άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.

Επιπλέον ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν κρίνει ότι ο κ.Παπαντωνίου και η κα Κουράκου, εάν αφεθούν ελεύθεροι, είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων (κρίθηκε πιθανό, δηλαδή, να συνεχίζουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος) ενώ φέρονται να μην συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του δεν κατάφεραν τότε να πείσουν ότι δεν σχετίζονται με ξέπλυμα 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, χρήματα που φέρονται να προέρχονται μίζες για τη σύμβαση εκσυχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Τι είχαν δηλώσει τότε;

Έκτακτο: Αποφυλακίζεται η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου!

Σύμφωνα με τον συνήγορο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο τώρα «η ανακρίτρια συνεκτίμησε το γεγονός ότι η κ. Κουράκου συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποστείλει η ανακρίτρια».

Ο Γιάννος Παπαντωνίου μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει αίτηση για υπό όρους αποφυλάκιση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share