Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Τρομάζει η εικόνα του Μπόρις Τζόνσον - Έντρομος ο γιατρός του

Ώρες αγωνίας

8 Απριλίου 2020 14:55
Κορωνοϊός: Τρομάζει η εικόνα του Μπόρις Τζόνσον - Έντρομος ο γιατρός του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Μέσα σε λίγες ώρες, η κρίση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον μετατράπηκε σε θέμα επείγουσας κατάστασης, προκαλώντας πανικό στην βρετανική κυβέρνηση. Πως πήρε την απόφαση ο Μπόρις Τζόνσον να πάει στο νοσοκομείο;

Πέπλο μυστηρίου κάλυπτε την κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού και η σοβαρότητα της κατάστασής του έγινε αντιληπτή μόνο όταν έγινε γνωστό πως εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Χρειάστηκε, μάλιστα, η παρέμβαση από τον παλαιότερο σύμμαχο της Βρετανίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να γίνουν οι ερωτήσεις σχετικά με το πόσο σοβαρή ήταν η ασθένεια του Μπόρις Τζόνσον.

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως «όλοι οι Αμερικανοί προσεύχονται» για τον πρωθυπουργό, σύντομα έγινε αντιληπτό ότι δεν ήταν απλά μία ακόμη υπερβολή του Αμερικανού προέδρου. Σε αυτό το στάδιο, η Ντάουνινγκ Στριτ υπέκρυπτε την σοβαρότητα της κατάστασης του πρωθυπουργού. Το ερώτημα όμως ήταν το εξής: Μήπως τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν αποκαλύψει την πραγματική φύση της κατάστασης του Μπόρις Τζόνσον; Κι όλο αυτό ήταν ενάντια στα φυσικά ένστικτα του Μπόρις Τζόνσον: δεν ήθελε να ξέρει κανείς τι περνά.

Όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, ο Μπόρις Τζόνσον θεωρούσε την ευημερία του δεδομένη, καθώς σπανίως αρρώσταινε στην ενήλικη ζωή του. Εξάλλου, κάποτε ήταν πολύ περήφανος για την καθημερινή του γυμναστική, χάρη στο τακτικό τζόκινγκ και την ποδηλασία όταν ακόμη ήταν υπουργός Εξωτερικών. Αλλά αυτή είναι μια μακρινή ανάμνηση και μόλις 10 εβδομάδες μετά τα 56α γενέθλιά του, ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος, υπέρβαρος και αγύμναστος.

Όσοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, δεν χάρηκαν με την εικόνα του πρωθυπουργού τους. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ανώτεροι υπουργοί όπως ο Μάικλ Γκόουβ, που είναι κι αυτός θετικός στον κορωνοϊό, ο Ρίσι Σουνάκ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο Ρόμπερτ Τζένρικ και ο Ντομινίκ Ράαμπ, ο υπουργός Εξωτερικών, που αργότερα θα αναλάμβανε να αντικαταστήσει τον Μπόρις Τζόνσον μετά την εισαγωγή του στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η ανησυχία του υπουργικού συμβουλίου με την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Δεν ήταν και η καλύτερη στιγμή για τον Μπόρις Τζόνσον. Και ήταν ξεκάθαρο σε όλους όσους συμμετείχαν στην συζήτηση πως η υγεία του είχε επιδεινωθεί απότομα σε σχέση με την αμήχανη εμφάνισή του νωρίς την Παρασκευή σε ένα βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Ντάουνινγκ Στριτ, όπου επιβεβαίωσε ότι είχε ακόμη υψηλό πυρετό. Το βίντεο αυτό, είχε εν μέρει, δοθεί σε απάντηση της απογοήτευσης του κοινού, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον είχε υποσχεθεί μια σύντομη συμμετοχή στα χειροκροτήματα του έθνους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας, στην πόρτα της Ντάουνινγκ Στριτ, το βράδυ της Πέμπτης.

Δείτε την φωτογραφία που προκάλεσε ανησυχία στον γιατρό του στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share