Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γιατρός ΜΕΘ στο Θριάσιο θετικός στον κορωνοϊό - Έλεγχος σε 40 συναδέλφους του

Συμβαίνει τώρα!

8 Απριλίου 2020 14:29
Γιατρός ΜΕΘ στο Θριάσιο θετικός στον κορωνοϊό - Έλεγχος σε 40 συναδέλφους του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στο Θριάσιο, αφού γιατρός ΜΕΘ του νοσοκομείου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σε μια είδηση άσχημη, αφού πρόκειται μάλιστα για νοσοκομείο αναφοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, ο γιατρός εργαζόταν στην γενική ΜΕΘ και αυτή την ώρα γίνεται εργαστηριακός έλεγχος σε άλλους 40 εργαζόμενους γιατρούς και νοσοκόμους.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα μπουν σε καραντίνα. Αργά το βράδυ αναμένονται και οι εργαστηριακοί έλεγχοι. Σύμφωνα, βέβαια, με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους 40 υγειονομικούς που ήρθαν σε επαφή και τους ασθενείς.

Συνολικά σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ 136 υγειονομικοί νοσούν και οι έξι είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ κάνει αναφορά και σε έναν νεκρό ο οποίος όμως δεν νόσησε στην εργασία του αλλά κόλλησε από την σύζυγό του.

Καλεί την κυβέρνηση να κάνει εργαστηριακούς ελέγχους σε όλους τους υγειονομικούς που έρχονται σε επαφή ή έχουν ήπια συμπτώματα. Τέλος, αναφέρουν ότι το ευχάριστο είναι ότι οι 29 συνάδελφοί τους από το Νοσοκομείο Παπανικολαου οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τους 4 νοσούντες συναδελφους είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό, αν και όπως ανέφερε η σχετική είδηση, έχουν μπει κανονικά σε καραντίνα.

Σοκαριστικό στοιχείο: Αν έχετε αυτό το νόσημα κινδυνεύετε άμεσα από κορωνοϊό!

Ο κορωνοϊός Covid-19 διαρκώς μελετάται και διάφορα στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα, με τους ανθρώπους που υποφέρουν από ένα συγκεκριμένο νόσημα να κινδυνεύουν άμεσα από τον φονικό ιό, που δεν επιτίθεται μόνο στους πνεύμονες.

Οι γιατροί έχουν παρατηρήσει από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας ότι οι ασθενείς με τον εν λόγω κορωνοϊό, που έχουν και υποκείμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών προβλημάτων, τείνουν να τον δέχονται σε υψηλότερα ποσοστά και να υποφέρουν πολύ περισσότερο από αυτόν. Δείτε, αντίστοιχα, ποιο είναι το νόσημα, χάρη στο οποίο δεν κινδυνεύει κάποιος να «κολλήσει» τον ιό.

Όπως και άλλοι κορωνοϊοί, ο ιός αυτός επιτίθεται κυρίως στο αναπνευστικό σύστημα. Εισέρχεται στο σώμα από μικροσκοπικά σταγονίδια σάλιου μέσω της μύτης και του στόματος και κατευθύνεται προς την αναπνευστική οδό και τους πνεύμονες, όπου οι γλυκοπρωτεΐνες στην επιφάνεια του σωματιδίου του ιού «κολλάνε» στα κύτταρα των πνευμόνων.

Η πρώτη απόδειξη, όμως, ότι μπορεί να είναι επικίνδυνος για την καρδιά προέκυψε στην Κίνα, η οποία αποτέλεσε τον πρώτο «σταθμό» της πανδημίας, ανέφεραν γιατροί στο Kaiser Health News.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από πανεπιστημιακό νοσκομείο στην Ουχάν, διαπιστώθηκε πως το 19,7% των 416 νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό, έδειξε σημάδια καρδιακής βλάβης.

Ακόμη, περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς που είχαν καρδιακή βλάβη (το 51%) πέθαναν, ενώ νοσηλεύονταν για κορωνοϊό. Συγκριτικά, μόλις το 4,5% των ασθενών χωρίς καρδιακή βλάβη, έχασε τη μάχη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share