Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βρέθηκε η θεραπεία κατά του κορωνοϊού; Μετάγγιση αντισωμάτων θεράπευσε ασθενείς σε τρεις μέρες

Πανικός στην αγορά

8 Απριλίου 2020 11:18
Βρέθηκε η θεραπεία κατά του κορωνοϊού; Μετάγγιση αντισωμάτων θεράπευσε ασθενείς σε τρεις μέρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νέα θεραπεία, η οποία κατάφερε να θεραπεύσει ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό κατάφεραν να βρουν Κινέζοι επιστήμονες.

Κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να αρνητικοποιήσουν ασθενείς από τον covid-19 μέσω μιας νέας θεραπείας, σε 3 μόλις ημέρες!

Η θεραπεία έχει πάρει έγκριση για άμεση εκκίνηση σε Ιταλία, ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, με τον Mike Ryan, επικεφαλή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να χαρακτηρίζει την θεραπεία ως «σωτήρια και πολύ σημαντική σε αυτό που επιδιώκουμε όλοι»!

Μια δοκιμή σε ασθενείς στην Ουχάν έχει απίστευτα αποτελέσματα και μάλιστα σε 3 ημέρες αρνητικοποιεί έναν ασθενή που έχει προσβληθεί από τον covid-19.

Η θεραπεία αυτή είναι η μετάγγιση αίματος από ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον covid-19 σε εκείνους που νοσούν, καθώς έτσι μεταφέρονται τα αντισώματα!

Δωρεάν στο Ελληνικό Κράτος το φάρμακο Unikinon κατά του κορωνοϊού από την Uni-pharma!

Η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA ανακοινώνει την αγορά ποσότητας 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020.

Η εταιρεία έχει ήδη προβεί σε παραγωγή του φαρμάκου Unikinon, που αναφέρεται ευρέως τον τελευταίο καιρό ως μία πιθανή επιτυχής θεραπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (SARS COVID-19). Η Uni-pharma SA θα διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο Ελληνικό Κράτος.

Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ήδη διεθνή δεδομένα για την χλωροκίνη, τα οποία προκύπτουν είτε γιατί το φάρμακο χορηγείται ήδη σε ασθενείς με COVID-19, είτε γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Uni-pharma SA έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984.

Κορωνοϊός: Ελπίδες για την ανακάλυψη φαρμάκου

Πυρετωδώς εργάζονται χιλιάδες επιστήμονες ανά τον κόσμο ώστε να καταφέρουν να βρουν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, το φάρμακο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

ία σημαντική επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύτηκε σε ένα από τα πλέον έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, το Science, ανοίγει νέους δρόμους για την ανακάλυψη φαρμάκου, ειδικού για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, όπως αναφέρει ο καθηγητής Οργανικής Χημείας-Φαρμακοχημείας, ΕΚΠΑ, Κέντρο Αριστείας Σχεδιασμού και Ανακάλυψης Φαρμάκων ΕΚΠΑ, Γιώργος Κόκοτος.

Ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής τον Rolf Hilgenfeld, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Λούμπεκ στη Γερμανία, ανακοίνωσε την κρυσταλλική δομή της κύριας πρωτεάσης του κορωνοϊού και μάλιστα συγκρυσταλλωμένης με έναν αναστολέα-υποψήφιο φάρμακο.

«Αυτά τα επιστημονικά ευρήματα θέτουν τις βάσεις για τον ορθολογικό σχεδιασμό φαρμάκου, ειδικού για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2», τονίζει ο κ. Κόκοτος.

Όπως εξηγεί, η κύρια πρωτεάση (Mpro, 3CLpro) του κορωνοϊού αποτελεί ελκυστικό στόχο για την ανακάλυψη νέου φαρμάκου (αναστολέα του ενζύμου) γιατί διαδραματίζει ουσιώδη ρόλο στην επεξεργασία πρωτεϊνών που μεταφράζονται από το ιικό RNA. Η εξειδίκευση της ιικής πρωτεάσης δεν μοιάζει με καμία από τις πρωτεάσες του ανθρώπου και γι' αυτό θεωρείται ότι αναστολείς της δεν θα παρουσιάζουν τοξικότητα. Σημειώνει ότι το ένα τέταρτο των χρησιμοποιούμενων γενικά φαρμάκων αποτελείται από αναστολείς ενζύμων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι αναστολείς που αναπτύχθηκαν στη Γερμανία, η οποία αντιμετωπίζει τρομερό πρόβλημα με τους νεκρούς της από τον φονικό ιό, βασίζονταν σε παλαιότερα ευρήματα του καθ. Hilgenfeld, στο πλαίσιο ερευνών για τον SARS-CoV. Οι τωρινές μελέτες σε εργαστηριακό επίπεδο έδειξαν ότι ο προτεινόμενος αναστολέας (άλφα-κετοαμίδιο) είναι κατάλληλος για χρήση υπό εισπνεόμενη μορφή.

Η ομάδα του καθηγητή Γιώργου Κόκοτου στο Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ ξεκίνησε συνεργασία με την ομάδα του καθηγητή Hilgenfeld, στο πλαίσιο της οποίας ενώσεις (κετοαμίδια) που είχαν συντεθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρουσίαζαν δράση κατά κορονοϊών θα ελεγχθούν για τη δράση τους στη Γερμανία έναντι του νέου κορωνοϊού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share