Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Επιστροφή στο... παρελθόν στην Ουχάν: Αγκαλιές, φιλιά και βόλτες στους δρόμους μετά από 3 μήνες

Χαμογελούν ξανά

8 Απριλίου 2020 09:20
Επιστροφή στο... παρελθόν στην Ουχάν: Αγκαλιές, φιλιά και βόλτες στους δρόμους μετά από 3 μήνες
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Κίνα: Η πόλη της επαρχίας Χουμπέι ήταν αυτή όπου ξεκίνησαν να εντοπίζονται τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού στα μέσα Δεκέμβρη. Ενός ιού που έχει φέρει δεκάδες χιλιάδες θανάτους και σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κρούσματα μέχρι στιγμής, με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να είναι πλέον στο επίκεντρο της πανδημίας.

Στην πόλη Ουχάν τα μέτρα πλέον χαλάρωσαν και άνοιξαν αεροδρόμια, σταθμοί τρένων και καταστήματα, με τους κατοίκους να προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους σταδιακά. Η Ουχάν έχει θρηνήσει ως τώρα περίπου το 90% των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα (3.333 τα θύματα μέχρι στιγμής) με τους κατοίκους να μένουν για τρεις περίπου μήνες σε καραντίνα και κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση της Κίνας.

Στο αεροδρόμιο της πόλης, αλλά και άλλα αεροδρόμια όπου πλέον επιτρέπονται οι πτήσεις, εκτυλίχθηκαν πολύ συγκινητικές στιγμές. Ιατρικό προσωπικό που έδινε ιστορικές μάχες, επέστρεφε στα σπίτια του, σε άλλες επαρχίες της Κίνας, με δεκάδες παιδιά και τους συγγενείς τους, να τους υποδέχονται μέσα σε έντονη συγκίνηση.

Ουχάν τέλος

Αλλοι πάλι μέσα σε κλίμα έντονης χαράς, αγκάλιαζαν γιατρούς και νοσηλευτές που επέστρεφαν στην πόλη Ουχάν, μετά την άρση των αυστηρών μέτρων.

Δεν ήταν και λίγοι αυτοί που προσεύχονταν, ή προσπαθούσαν να στείλουν ένα θετικό μήνυμα, καθώς η πόλη επιχειρεί να γυρίσει σιγά σιγά σελίδα.

Κίνα Ουχάν κορωνοιος

Ο Σιδηροδρομικός σταθμός Χάνκου άνοιξε και πάλι με τα δρομολόγια των τρένων να γίνονται κανονικά από και προς Ουχάν. Κόσμος, φορώντας ακόμη φυσικά προστατευτικά ρούχα και μάσκες, ταξίδεψε τηρώντας πάντως αποστάσεις ασφαλείας.

Στο κέντρο της πόλης Ουχάν, οι αστυνομικοί εδώ και τρεις ημέρες έχουν αρχίσει να μαζεύουν όλες τις προστατευτικές μπάρες με τις οποίες απέκλειαν την δυνατότητα σε πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους.

Ουχάν κορωνοϊός τέλος

Ενώ παράλληλα γιατροί που εργάστηκαν νυχθημερόν σε νοσοκομεία της Ουχάν, επιστρέφουν στα σπίτια τους, σε άλλες επαρχίες, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, με κόσμο να τους αποχαιρετά, ευχαριστώντας τους για όσα έκαναν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share