Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Ολλανδία: 777 νέα κρούσματα

234 νέοι θάνατοι

7 Απριλίου 2020 16:59
Κορωνοϊός - Ολλανδία: 777 νέα κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 777 και ανέρχεται σε 19.580, σύμφωνα με τις οι υγειονομικές αρχές, και συνεχίζεται η επιβραδυντική τάση του ρυθμού αύξησης.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 234 και ανέρχονται σε 2.101, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του Ινστιτούτου Υγείας της Ολλανδίας.

Το υπουργείο, ωστόσο, υπογράμμισε ότι ο αριθμός των θανάτων που ανακοίνωσε σήμερα περιλαμβάνει ορισμένους ασθενείς που πέθαναν το Σαββατοκύριακο και ο θάνατός τους αναφέρθηκε αργότερα. Στην Ολλανδία μάλιστα καταγράφηκε και η ανάρρωση μιας γυναίκας 101 ετών, κάτι που δίνει παγκοσμίως ελπίδα.

Κορωνοϊός: Νέο «μαύρο» ρεκόρ με 854 νεκρούς σε ένα 24ωρο στη Βρετανία!

Ακόμη ένα «μαύρο» ρεκόρ σημειώνει η Βρετανία με τους νεκρούς μέσα σε ένα 24ωρο από τον κορωνοϊό, αφού τα θύματά του έφτασαν στους 854 την τελευταία ημέρα.

Ο απολογισμός φτάνει, κάπως έτσι, στους 6.227 στο Νησί, με την Αγγλία φυσικά να έχει τη συντριπτική πλειονότητα των θανάτων, μετρώντας αυτή τη στιγμή 758. Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία μετρούν άλλους 96 θανάτους.

Κορωνοϊός: Αγωνία για τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ!

Αγωνία υπήρξε για τη συγγραφέα των βιβλίων «Χάρι Πότερ», Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία είχε όλα τα συμπτώματα κορωνοϊού, αλλά φαίνεται πως δεν προχώρησε στη σχετική εξέταση, χωρίς αυτό να στοιχίσει, αφού ακολουθώντας συμβουλές γιατρών στο YouTube, ενημέρωσε πως ανέρρωσε πλήρως.

Η ίδια βρίσκεται τώρα στο σπίτι της. «Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, είχα όλα τα συμπτώματα του ιού. Πραγματικά, έχω αναρρώσει πλήρως και θα ήθελα να μοιραστώ μια τεχνική που συστήνουν γιατροί, δεν στοιχίζει τίποτα, δεν έχει παρενέργειες, όμως θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγαπημένους σας, όπως βοήθησε κι εμένα», έγραψε η δημιουργός του Χάρι Πότερ στον λογαριασμό της στο Twitter. Δείτε και μια ανατριχιαστική προηφτεία από συνάδελφό της προ 12ετίας.

Επίσης, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δημοσίευσε ένα βίντεο ενός ειδικού στις αναπνοές, το οποίο τη βοήθησε να διαχειριστεί τα χειρότερα συμπτώματά της και της το συνέστησε ο σύζυγός της, που είναι γιατρός στη Βρετανία.

Στο βίντεο, ο γιατρός Σαρφάρζα Μούνσι, σε νοσοκομείο του Ρόμφορντ, ανατολικά του Λονδίνου, δείχνει τις ασκήσεις με τη βοήθεια της επικεφαλής των νοσηλευτριών, Σου Ελιοτ και τονίζει ότι είναι μέτρο για να να μην εξελιχθεί η λοίμωξη σε πνευμονία. «Για δύο εβδομάδες, είχα όλα τα συμπτώματα της Covid-19 (αλλά δεν έκανα το τεστ) και έκανα αυτό με προτροπή του γιατρού συζύγου μου. Ανάρρωσα πλήρως και η τεχνική με βοήθησε πολύ», γράφει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share