Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Νέο «μαύρο» ρεκόρ με 854 νεκρούς σε ένα 24ωρο στη Βρετανία!

Πανικός στο Νησί!

7 Απριλίου 2020 16:27
Κορωνοϊός: Νέο «μαύρο» ρεκόρ με 854 νεκρούς σε ένα 24ωρο στη Βρετανία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμη ένα «μαύρο» ρεκόρ σημειώνει η Βρετανία με τους νεκρούς μέσα σε ένα 24ωρο από τον κορωνοϊό, αφού τα θύματά του έφτασαν στους 854 την τελευταία ημέρα. Δείτε και το τι συμβαίνει με την υγεία του Μπόρις Τζόνσον.

Ο απολογισμός φτάνει, κάπως έτσι, στους 6.227 στο Νησί, με την Αγγλία φυσικά να έχει τη συντριπτική πλειονότητα των θανάτων, μετρώντας αυτή τη στιγμή 758. Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία μετρούν άλλους 96 θανάτους.

Κορωνοϊός: Αγωνία για τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ!

Αγωνία υπήρξε για τη συγγραφέα των βιβλίων «Χάρι Πότερ», Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία είχε όλα τα συμπτώματα κορωνοϊού, αλλά φαίνεται πως δεν προχώρησε στη σχετική εξέταση, χωρίς αυτό να στοιχίσει, αφού ακολουθώντας συμβουλές γιατρών στο YouTube, ενημέρωσε πως ανέρρωσε πλήρως.

Η ίδια βρίσκεται τώρα στο σπίτι της. «Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, είχα όλα τα συμπτώματα του ιού. Πραγματικά, έχω αναρρώσει πλήρως και θα ήθελα να μοιραστώ μια τεχνική που συστήνουν γιατροί, δεν στοιχίζει τίποτα, δεν έχει παρενέργειες, όμως θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγαπημένους σας, όπως βοήθησε κι εμένα», έγραψε η δημιουργός του Χάρι Πότερ στον λογαριασμό της στο Twitter. Δείτε και μια ανατριχιαστική προηφτεία από συνάδελφό της προ 12ετίας.

Επίσης, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δημοσίευσε ένα βίντεο ενός ειδικού στις αναπνοές, το οποίο τη βοήθησε να διαχειριστεί τα χειρότερα συμπτώματά της και της το συνέστησε ο σύζυγός της, που είναι γιατρός στη Βρετανία.

Στο βίντεο, ο γιατρός Σαρφάρζα Μούνσι, σε νοσοκομείο του Ρόμφορντ, ανατολικά του Λονδίνου, δείχνει τις ασκήσεις με τη βοήθεια της επικεφαλής των νοσηλευτριών, Σου Ελιοτ και τονίζει ότι είναι μέτρο για να να μην εξελιχθεί η λοίμωξη σε πνευμονία. «Για δύο εβδομάδες, είχα όλα τα συμπτώματα της Covid-19 (αλλά δεν έκανα το τεστ) και έκανα αυτό με προτροπή του γιατρού συζύγου μου. Ανάρρωσα πλήρως και η τεχνική με βοήθησε πολύ», γράφει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

#Μένουμε_Σπίτι: Δείτε την ταινία μικρού μήκους «Άβανος» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Χαραμή ελεύθερα στο διαδίκτυο (video)

Η ταινία μικρού μήκους «Άβανος» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Χαραμή είναι ελεύθερη για θέαση online και το Athensmagazine.gr σας την έχει παρακάτω. Με την ευκαιρία μπορείτε να δείτε και τι ταινίες σας προτείνουμε από το Netflix.

Η ταινία
Ο Τάσος, πρώην κατάδικος, νιώθει ενοχές για το εργατικό ατύχημα του φίλου του στα σφαγεία όπου εργάζεται. Η Κική, σερβιτόρα στην ταβέρνα του χωριού, πέφτει για μια ακόμα φορά θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Οταν βρεθούν κάτω από αφόρητη πίεση, η έκρηξη είναι αναπόφευκτη και οι συνέπειές της δεν αργούν να έρθουν.

Συντελεστές:
Αβανος | Σενάριο – Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Χαραμής | Φωτογραφία: Claudio Bolivar GSC | Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος | Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος | Σχεδιασμός Ηχου: Τάσος Καραδέδος | Σκηνικά: Χρύσα Σερδάρη | Ερμηνευτές: Κίμων Κουρής, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Νίκος Γκέλια, Κωστής Σειραδάκης, Νικολέττα Χαρατζόγλου | Παραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Artcut, Κωνσταντίνος Μπαλιώτης, Παναγιώτης Χαραμής

Δείτε την ταινία ΕΔΩ

Cinobo: Το ελληνικό Netflix είναι εδώ - Πόσο κοστίζει τον μήνα;

Το Cinobo είναι η ελληνική απάντηση στο Netflix. Προσφέρει εκατοντάδες ταινίες για το #Μένουμε_Σπίτι

Το Cinobo - από το «Cinema no Borders» (Σινεμά χωρίς σύνορα)- είναι μια νέα ελληνική streaming πλατφόρμα που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Περιέχει εκατοντάδες ταινίες, βραβευμένες, κλασικές, ανεξάρτητες, arthouse, ελληνικές και ξένες.

Η πλατφόρμα φτιάχτηκε από λάτρεις του σινεμά για λάτρεις του σινεμά, λένε οι δημιουργοί της για αυτήν. Στόχος τους είναι το γεφύρωμα «μεταξύ ποσότητας και ποιότητας στο χώρο του streaming, δίνοντας πρόσβαση στον μεγαλύτερο επιμελημένο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου».

Εγγραφή

Η πλατφόρμα προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης για δύο εβδομάδες, ενώ μετά μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτή και να γίνεται μηνιαίος συνδρομητής, πληρώνοντας 8 ευρώ τον μήνα.

Ωστόσο ο καθένας μπορεί να ακυρώσει τη δοκιμαστική περίοδο ή τη συνδρομή του οποιαδήποτε στιγμή.

Το Cinobo φέρνει τη μεγάλη οθόνη σε όλες τις συσκευές, με τη δυνατότητα ταυτόχρονης προβολής σε δύο από αυτές.

Μπορεί κάποιος να το απολαύσει στον υπολογιστή του, στη smart TV, στο smartphone και στο tablet του, ακόμα και εκτός σύνδεσης!

Πρόγραμμα Απριλίου

Αφιέρωμα στην Ανιές Βαρντά

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται συνολικά δέκα ταινίες της (Le Bonheur, Jane B. for Agnes V, Kung Fu Master, Lion’s love… and lies, One hundred and one nights, L’ une chante l’ autre pas, The beaches of Agnes, Vagabond, Faces Places), πολλές εκ των οποίων δεν έχουν προβληθεί ποτέ ξανά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αφιέρωμα στον Τσάρλι Τσάπλιν

Ο κλασικός κινηματογράφος θα έχει την τιμητική του με την παρουσίαση της συνολικής μεγάλου μήκους φιλμογραφίας του πάντοτε επίκαιρου Τσάρλι Τσάπλιν, σε ένα αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει, πέρα από τις διάσημες ταινίες που πρωταγωνίστησε ο ίδιος, και ένα από τα ωραιότερα δράματα στην ιστορία του βωβού σινεμά, το A Woman of Paris, το οποίο σκηνοθέτησε, χωρίς να παίζει ο ίδιος.

Ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Ο ελληνικός κινηματογράφος θα εκπροσωπηθεί από μία ακόμα συλλογή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που θα παρουσιάσει τα βραβευμένα με ΙΡΙΣ ντοκιμαντέρ της τελευταίας δεκαετίας.

«Πρεμιέρες Cinobo»

Ποικίλα και ενδιαφέροντα, θα ανακαλύψει κανείς και στην ενότητα «Πρεμιέρες Cinobo». The Misfortunates (2009) του Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκερ, Metmorphoses (2014) του Κριστόφ Ονορέ, το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βενετίας ντοκιμαντέρ Voyage of Time (2016) του Τέρενς Μάλικ με αφηγήτρια την Κέιτ Μπλάνσετ και το ντοκιμαντέρ Bombshell, The Hedy Lamarr Story (2017) για την ηθοποιό και πρωτοπόρο εφευρέτρια Χέντι Λαμάρ, θα γίνουν διαθέσιμα για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό μέσα στον Απρίλιο.

«New in Cinobo»

Στην ενότητα «New in Cinobo» το κοινό μπορεί να απολαύσει οκτώ ταινίες, εκ των οποίων δύο ελληνικές. Το αυστριακό δράμα Macondo (2014) της Σουνταμπέθ Μορτεζάι, την αστυνομική περιπέτεια Foxfire (2012) του Λορέν Καντέτ, τη διεθνή συμπαραγωγή Τetro (2009) του Φράνσις Φορντ Κόπολα, το Two Days One Night (2014) των αδελφών Νταρντέν με την αξεπέραστη Μαριόν Κοντιγιάρ, την κωμωδία Florence Foster Jenkins (2016) του Στίβεν Φρίαρς με την Μέριλ Στριπ σε έναν από τους πιο απολαυστικούς ρόλους της καριέρας της, αλλά και τον βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας The Salesman (2016) του Ασγκάρ Φαραντί.

Two Days One Night (2014)

Οι λάτρεις του ελληνικού σινεμά θα έχουν την ευκαιρία να δουν δύο από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες στην ιστορία του, την Ρόζα της Σμύρνης (2016) του Γιώργου Κορδέλλα και to Αυτή η Νύχτα Μένει (1999) του αείμνηστου Νίκου Παναγιωτόπουλου.

«Sunday Classics»

Τέλος, ο Απρίλιος εγκαινιάζει και τη νέα ενότητα «Sunday Classics» με ταινίες ορόσημα μεγάλων σκηνοθετών: The Soft Skin (1964) και Such a Gorgeous Kid Like Me (1972) του Φρανσουά Τριφό, A Room with a View (1985) του Τζέιμς Άιβορι και Lost Highway (1997) του Ντέιβιντ Λιντς.

Δείτε το teaser του Cinobo:



 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share