Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ολιγόωρη άδεια στα κρουαζιερόπλοια μόνο για ανεφοδιασμό σε ελληνικά λιμάνια

Τι αποφάσισε η Κυβέρνηση

7 Απριλίου 2020 15:34
Ολιγόωρη άδεια στα κρουαζιερόπλοια μόνο για ανεφοδιασμό σε ελληνικά λιμάνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την άδεια για ολιγόωρο κατάπλου κρουαζιερόπλοιων σε ελληνικά λιμάνια αποφάσισε σήμερα η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τη CLIA. Φόβοι για περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού ήταν ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση μιας και τα συγκεκριμένα πλοία γυρνούν όλο τον κόσμο με χιλιάδες επιβάτες. Ωστόσο, μόλις ένα 24ωρο πριν επιβεβαιώθηκαν 80 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά της Ουρουγουάης, δείτε εδώ την πορεία που είχε ακολουθήσει το πλοίο.

Ο πρωθυπουργός ήταν κάθετος λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο μόνος λόγος τα κρουαζιερόπλοια να "πιάνουν" ελληνικά λιμάνια θα είναι αποκλειστικά για τον ανεφοδιασμό τους με τρόφιμα, νερό και καύσιμα, καθώς και για ασφαλή παράδοση αποβλήτων και λυμάτων, βάσει της καθοδήγησης της Ε.Ε. και των διεθνών κανόνων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) και της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας 2006 (MLC) της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ).

Η διαδικασία αυτή γίνεται με αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας και συγκεκριμένα: στα κρουαζιερόπλοια επιβαίνει μόνο το πλήρωμα, δεν επιτρέπεται καμία αποβίβαση και τα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν καθαρή ναυτιλιακή δήλωση υγείας.

«Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην Ελληνική Κυβέρνηση και στα συναρμόδια Υπουργεία για τη συνεργασία και την ουσιαστική στήριξη στις εταιρείες κρουαζιέρας. Ο ανεφοδιασμός με τρόφιμα, νερό και καύσιμα είναι ζωτικής σημασίας για τα πλοία και τα πληρώματά τους» αναφέρει σε δήλωσή της η κα Μαρία Δεληγιάννη, Εκπρόσωπος της CLIA στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: 4 νεκροί με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο στον Παναμά έχοντας ύποπτα συμπτώματα τύπου "κορωνοϊού", ενώ ίδιου τύπου συμπτώματα παρουσιάζουν 138 ακόμη επιβάτες.

"Η εταιρεία Hollanda America Line μπορεί να επιβεβαιώσει πως τέσσερις επισκέπτες μεγάλης ηλικίας έφυγαν από τη ζωή στο Zaandam" ανέφερε η εταιρεία διοργάνωσης της συγκεκριμένης κρουαζιέρας.

Η εφημερίδα Miami Herald ανέφερε σε δημοσίευσή της πως περί τα 138 άτομα πάνω στο πλοίο έχουν παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα, ενώ ο καπετάνιος ανακοίνωσε σήμερα τους τέσσερις θανάτους στους υπόλοιπους επιβάτες και στο πλήρωμα. Από τους ασθενείς, οι 53 είναι επιβάτες και οι 85 μέλη του πληρώματος.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως 2 άτομα που έκαναν σχετικά τεστ, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊο.

Το κρουαζιερόπλοιο είχε αναχωρήσει από την Αργεντινή με 11.243 επιβάτες και 586 μέλη πληρώματος. Αυτές τις ώρες, περιμένει άδεια για να περάσει από το κανάλι του Παναμά και να «δέσει» στη Φλόριντα, ενώ το έχει προσεγγίσει άλλο κρουαζιερόπλοιο της ίδιας εταιρείας, για την προμήθεια τεστ, την ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό και τη μεταφορά υγιών επιβατών.

Ωστόσο, νούμερα ρεκόρ σημειώθηκαν σήμερα στη Νέα Υόρκη με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 130 μέσα σε ένα 24ωρο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share