Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός: Σε λειτουργία 500 κινητές μονάδες υγείας

Αύριο ξεκινούν να λειτουργούν και επίσημα!

7 Απριλίου 2020 15:18
Κορωνοϊός: Σε λειτουργία 500 κινητές μονάδες υγείας
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Από αύριο ξεκινούν να λειτουργούν και επίσημα 500 κινητές μονάδες υγείας σε μια προσπάθεια της μη περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού και στην εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών μιας και δυστυχώς τόσο τα κρούσματα όσο και οι νεκροί στη χώρα μας συνεχώς αυξάνονται, δείτε εδώ που ανέρχεται μέχρι ώρας ο συνολικός αριθμός.

Ο ΕΟΔΥ αναλαμβάνει τη συγκρότηση και λειτουργία των Κινητών Ομάδων Υγείας μισθώνοντας έως 500 οχήματα και εκπαιδεύοντας 2.000 νέους επαγγελματίες υγείας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ και 1.000 μέλη ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού. Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ ενισχύεται με 100 νέα στελέχη για τη διαχείριση των κλήσεων των ΚΟΜΥ ενώ η διαχείριση των συμβάντων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος κατευθύνοντας τα μέλη των ομάδων, που θα φέρουν ατομικό εξοπλισμό προστασίας, να προχωρήσουν στη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, ως ημερομηνία λειτουργίας των 500 ΚΟΜΥ ορίζεται η 8η Απριλίου ενώ οι περιοχές δραστηριοποίησής τους προσδιορίζονται από τον ΕΟΔΥ σύμφωνα με τη στρατηγική των ελέγχων και με κριτήριο την έμφαση που πρέπει να προσδίδεται σε τοπικούς ελέγχους συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών.

Οι συνιστώμενες ΚΟΜΥ εντάσσονται στο δίκτυο της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και διασυνδέονται μέσω της Πρωτοβάθμιας φροντίδας και με άλλες οργανικές μονάδες παροχής υγείας. Ως επόπτης κάθε ΚΟΜΥ ορίζεται ένας ιατρός της οικείας ΤΟΜΥ είτε, σε περίπτωση έλλειψης, ιατρός της οικείας ΔΥΠΕ στην οποία η οικεία ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού δραστηριοποιείται. Κάθε ΚΟΜΥ αποτελείται από κλιμάκιο τουλάχιστον δύο ατόμων: τουλάχιστον έναν νοσηλευτή και έναν οδηγό.

Η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού διενεργείται από τον ΕΟΔΥ και προσλαμβάνονται, με απόλυτη σειρά χρονικής προτεραιότητας αίτησης, συνολικά οι ακόλουθες ειδικότητες:

  • Α) 500 θέσεις ΔΕ νοσηλευτών.
  • Β) 500 θέσεις ΔΕ φυσικών προσώπων με δίπλωμα οδήγησης.
  • Γ) 100 θέσεις ΠΕ διοικητικού για τη στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ.

Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαρκείας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ένα επιπλέον τρίμηνο. Η εκτιμώμενη δαπάνη για το προσωπικό είναι της τάξης των 5εκατ ευρώ για την πρώτη φάση των δράσεων. Ο ΕΟΔΥ προβαίνει άμεσα στην πρόσληψη των επιλεγέντων κατά σειρά υποβολής αίτησης, χωρίς να προβλέπεται διαδικασία υποβολής ενστάσεων μέχρι πλήρωσης όλων των θέσεων εργασίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share