Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Θετικό βρέθηκε μωρό τεσσάρων μηνών

Συγκινεί η στιγμή που βγάζουν τον αναπνευστήρα

7 Απριλίου 2020 12:10
Κορωνοϊός: Θετικό βρέθηκε μωρό τεσσάρων μηνών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα στιγμιότυπα της στιγμής που οι εργαζόμενοι νοσοκομείων χειροκρότησαν ένα μωρό τεσσάρων μηνών που του έβγαλαν τον αναπνευστήρα αφού είχε μολυνθεί με το COVID-19, ραγίζουν καρδιές.

Το αγόρι, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, μολύνθηκε από το θανάσιμο ιό και νοσηλεύτηκε στις 16 Μαρτίου στο περιφερειακό νοσοκομείο της Μάλαγα αφού μεταφέρθηκε από νοσοκομείο στη Μαρμπέγια.

Το μωρό, που χρειάστηκε αναπνευστική βοήθεια, έφυγε από την ΜΕΘ, με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να χειροκροτούν καθώς αφαιρέθηκε ο εξοπλισμός.

Σε ένα βίντεο της απίστευτης στιγμής, ένα πλήθος ιατρών, νοσοκόμων και εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης χειροκροτεί και φωνάζει στο μωρό μέσα από ένα υαλοπίνακα, καθώς ο ανεμιστήρας αφαιρέθηκε. Δείτε το στο Athensmagazine.gr

Ο Χοσέ Καμάτσο, επικεφαλής της ΜΕΘ στο ισπανικό νοσοκομείο, δήλωσε ότι το μωρό είχε ανταποκριθεί καλά στη θεραπεία και δεν χρειάστηκε πλέον αναπνευστήρα. Οι επίσημες πηγές ανέφεραν ότι το βρέφος είναι σε καλή κατάσταση και με σταθερή υγεία και σύντομα θα σταλεί σε κανονικό θάλαμο.

Έχουν καταγραφεί ακόμα και θάνατος σε μωρό 6 μόλις εβδομάδων από κορωνοϊό, για αυτό δεν είναι σίγουρο το πώς μπορεί να ανταποκριθεί ο κάθε οργανισμός στον ιό και στην θεραπεία.

7,5 μηνών βρέφος θετικό στον κορωνοϊό - Σοκ στη Ρόδο

Βρέφος 7,5 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό ύστερα από εξετάσεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ρόδου. Είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που διαπιστώνεται στο νησί. Παράλληλα, συγκλονίζει Έλληνας γιατρός που μάχεται στην Ισπανία κατά του κορωνοϊού, με τον αδελφό του να ξεσπάει σε λυγμούς όταν τον «συνάντησε» στον αέρα της εκπομπής

Το μωράκι μεταφέρθηκε τις προηγούμενες μέρες στο νοσοκομείο της Ρόδου από τους γονείς του με συμπτώματα ίωσης και στην παιδιατρική κλινική ελήφθησαν δείγματα για να γίνει η σχετική εξέταση, η οποία έδειξε ότι ήταν θετική. Στην οικογένεια, είχαν δοθεί εντολές από το νοσοκομείο να παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ήπια, αλλά επειδή είχε ανεβάσει πυρετό, βάση του πρωτοκόλλου που τηρείται έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία ελέγχου με το ειδικό τεστ για τον κορωνοϊό. Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης και οι αρμόδιες αρχές ενώ ξεκίνησε ήδη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share