Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Διάγγελμα Βασίλισσας Ελισάβετ - Τα αντικείμενα που κρύβονται πίσω σοκάρουν το διαδίκτυο

Ήταν όλα οργανωμένα

7 Απριλίου 2020 11:49
Διάγγελμα Βασίλισσας Ελισάβετ - Τα αντικείμενα που κρύβονται πίσω σοκάρουν το διαδίκτυο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Βασίλισσα έδωσε ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας σε μια τηλεοπτική ομιλία που μεταδόθηκε στο έθνος χθες το βράδυ. Δείτε στο Athensmagazine.gr

Η ομιλία που θα δείτε εδώ είχε προ-καταγραφεί στο Λευκό Χώρο Σχεδίων στο Κάστρο Windsor, όπου η Βασίλισσα Ελισάβετ, 93 ετών, και ο Δούκας του Εδιμβούργου, 98, βρίσκονται σήμερα σε κοινή απομόνωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωναϊού.

Το White Drawing Room είναι ένα από τα τρία ημι-κρατικά δωμάτια που δημιουργήθηκαν ως ιδιωτικά διαμερίσματα για τον Γιώργο IV. Διαθέτουν εσωτερικούς χώρους διακοσμημένους από τη Morel & Seddon, με μια επιλογή επίπλων και εξαρτημάτων που έχουν ληφθεί από το Carlton House, την πρώην κατοικία του Γιώργου IV στην περιοχή του Λονδίνου. Τα δωμάτια, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης τα δωμάτια ζωγραφικής Crimson και Green, χρησιμοποιούνται τώρα από τη βασίλισσα για επίσημη διασκέδαση.

Το Λευκό Χώρο Σχεδίασης χρησίμευσε επίσης ως φόντο για τις φωτογραφίες γάμου του Πρίγκιπα Κάρολου και της Δούκισσας της Κορνουάλης, της Πριγκίπισσας Ευγενίας και της Jack Brooksbank.

Μια πιο προσεκτική ματιά στο δωμάτιο αποκαλύπτει πώς η βασίλισσα επέλεξε να περιβάλλει τον εαυτό της με την βασιλική ιστορία, με ένα περίτεχνο υπουργικό συμβούλιο του 18ου αιώνα μέχρι ένα χαλί που επιβίωσε την καταστροφική πυρκαγιά του Κάστρου Windsor το 1992.

Η Βασίλισσα παρέδωσε την προ-ηχογραφημένη ομιλία της από το White Drawing Room στο Windsor Castle. Δείτε τι κρύβεται:

1. Γραφείο ξύλου

Όπως είναι χαρακτηριστικό για μια τηλεοπτική ομιλία, η βασίλισσα κάθεται σε ένα γραφείο. Είναι το ίδιο γραφείο στο βερνικωμένο ξύλο που παρουσιάστηκε στην ομιλία των Χριστουγέννων της 2015, της Αυτής Μεγαλειότητας.

2. Ασημί στυλό

Για την ετήσια Χριστουγεννιάτικη ομιλία της, η βασίλισσα περιβάλλεται από μια σειρά οικογενειακών φωτογραφιών που επιλέγονται προσεκτικά και εμφανίζονται στο γραφείο για να δουν το κοινό. Ωστόσο, η βασιλική οικογένεια επέλεξε να μην διακοσμήσει το γραφείο με τέτοιο τρόπο για αυτή την ομιλία, υπονοώντας τον πιο επίσημο τόνο. Αντ 'αυτού υπάρχει ένα μαύρο δερμάτινο ντοσιέ με ένα κενό χαρτί και ένα ασημένιο κουτί στυλό. Το κουτί εμφανίστηκε επίσης στην Χριστουγεννιάτικη ομιλία του πέρυσι.

3. Δοχείο με κόκκινα τριαντάφυλλα

Στη γωνία του γραφείου υπάρχει ένα απλό λευκό και μπλε κεραμικό δοχείο γεμάτο λουλούδια. Οι ανθοί πιστεύεται ότι είναι μια ποικιλία από μικροσκοπικό τριαντάφυλλο.

4. Επιτραπέζια λάμπα

Για να δημιουργήσει μια αίσθηση οικειότητας στον απέραντο χώρο, έχει τοποθετηθεί ένα στρογγυλό τραπέζι πίσω από την Αυτού Μεγαλειότητα. Ο πίνακας είναι ξεκάθαρος εκτός από μια ενιαία λευκή κεραμική επιτραπέζια λάμπα που θεωρείται ότι έχει μετακινηθεί από άλλα μέρη του δωματίου. Έχει φιλοξενηθεί στο White Drawing Room για περισσότερα από 30 χρόνια και εμφανίστηκε σε μια φωτογραφία του 1987 που ελήφθη από τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Φίλιππο για να σηματοδοτήσει την επέτειο του γάμου τους.

5. Οθόνη δίπλωσης τεσσάρων φύλλων

Στο παρασκήνιο της φωτογραφίας υπάρχει τμήμα μιας πτυσσόμενης οθόνης τεσσάρων φύλλων που χρησιμοποιείται για να χωρίσει το τεράστιο σαλόνι. Η πτυσσόμενη οθόνη φαίνεται σε διαφορετική θέση στο White Drawing Room το 1992.

6. Πολυθρόνα λευκή ριγέ

Πίσω από την Αυτού Μεγαλειότητα είναι μια ενιαία λευκή πολυθρόνα, μέρος ενός ζευγαριού που στεγάζεται στο Λευκό Δωμάτιο. Οι καρέκλες μετακινούνται γύρω από το χώρο όπως απαιτείται για να φιλοξενήσουν διαφορετικό αριθμό επισκεπτών. Η πολυθρόνα είναι επικαλυμμένη με ύφασμα με γυαλιστερό φινίρισμα, παρόμοιο με σατέν. Ταιριάζουν με ένα μπλε τριών θέσεων καναπέ σε ένα παρόμοιο ύφασμα.

7. Ντουλάπι βελανιδιάς, περίπου. 1783

Δεν είναι γνωστά τα στοιχεία του γραφείου που φαίνονται στο παρασκήνιο του βίντεο της Βασίλισσας, που απεικονίζεται.

8. Ζεύγος κηροπήγιων

Στο πάνω δεξιά μέρος της εικόνας βρίσκεται η χρυσή βάση ενός κηροπήγου. Το φωτιστικό έχει σχήμα ενός ανθρώπου, αν και μόνο τα πόδια μπορεί να δει κανείς. Εικόνα, το κηροπήγιο που εμφανίζεται στη φωτογραφία της Βασίλισσας. Τα ζεύγη ταιριάζουν. Είναι μέρος ενός σετ που βρίσκεται γύρω από το White Drawing Room όπως απαιτείται.

9. Πορτρέτο ενός παιδιού με σπαθί

Από το πλαίσιο στην κορυφή της εικόνας είναι το πορτρέτο ενός μικρού παιδιού που κρατάει ένα σπαθί, αν και δεν είναι γνωστό ποιος απεικονίζεται. Το ίδιο έργο ζωγραφικής στο φόντο των φωτογραφιών γάμου πριγκίπισσας Eugenie και Jack Brooksbank.

10. Χαλί που επέζησε της μεγάλης φωτιάς

Το πάτωμα του White Drawing Room καλύπτεται με ένα χαλί από τον διάσημο κατασκευαστή της Axminster Carpets με έδρα το Ντέβον, που χρονολογείται από το 1890 τουλάχιστον. Το χαλί υπέστη ζημιά από την πυρκαγιά του Κάστρου Windsor του 1992, αλλά από τότε έχει αποκατασταθεί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share