Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτή είναι η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία - Εξελίξεις με τις Πανελλήνιες

Ποιο είναι το πιο πιθανό σενάριο

7 Απριλίου 2020 11:34
Αυτή είναι η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία - Εξελίξεις με τις Πανελλήνιες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πιθανά σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων μέσα στο Μαϊό ακούγονται βέβαια υπό την προϋπόθεση πως ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων από κορωνοϊό θα έχει μειωθεί αισθητά.

Η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 18η Μαΐου. Τι θα γίνει όμως με τις εξετάσεις; Τόσο τις προαγωγικές όσο και τις Πανελλαδικές;

Οι προαγωγικές υπάρχει ένα σενάριο να διεξαχθούν στα τέλη του Ιουνίου ώστε στις αρχές του Ιουλίου να πάμε στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτό είναι ένα πιθανό σχέδιο αν όλα πάνε καλά και έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τα μέτρα. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν δηλώσεις "βόμβα" έκανε η Υπουργός Παιδείας, δείτε εδώ όλα όσα είπε η κ. Κεραμέως.


Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020

«Οι πανελλήνιες 2020 θα διεξαχθούν όσο το δυνατό πιο κοντά στην καθιερωμένη τους περίοδο». Αυτό δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική της συνέντευξη, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν καθόλου οι εξετάσεις.

Μιλώντας στο OPEN, η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε «απευκταίο» το σενάριο που θέλει τις εξετάσεις να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο και τόνισε ότι «αυτό θα συμβεί μόνο αν μας πει ο κ. Τσιόδρας ότι δεν πρέπει να υπάρχει συγχρωτισμός στις τάξεις».

Ξεκαθάρισε ότι το ενδεχόμενο να μην γίνουν καθόλου οι εξετάσεις και οι υποψήφιοι να κριθούν από τους βαθμούς που έχουν στο σχολείο, δεν εξετάζεται.


Μιλώντας για την περικοπή της σχολικής ύλης, η υπουργός εξήγησε ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη και πως το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας κάνει ότι μπορεί προκειμένου να την ανακοινώσει το συντομότερο δυνατό.

«Θα ανακοινώσουμε την ύλη μόλις έχουμε πληρέστερα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι ειδήσεις για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Σχετικά με την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων, η υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στην αναστολή της λειτουργίας τους και παράτασης του σχολικού έτους, αλλά ανέφερε πως «τα δεδομένα που μας δίνει ο κύριος Τσιόδρας, δεν μας δείχνουν ότι δεν θα ξανανοίξουν φέτος, απλά περιμένουμε το πράσινο φως».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share