Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγική εξέλιξη: Βρέθηκε το πτώμα της εγγονής του Ρόμπερτ Κένεντι

Συνεχίζεται η αναζήτηση για τον εντοπισμό της σορού του αγοριού

7 Απριλίου 2020 10:06
Τραγική εξέλιξη: Βρέθηκε το πτώμα της εγγονής του Ρόμπερτ Κένεντι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η σορός της εγγονής του Ρόμπερτ Κένεντι και κόρης της Αμερικανίδας πολιτικού Κάθλιν Κένεντι Τάουνσεντ βρέθηκε μερικές μέρες μετά το δυστύχημα με κανό που είχε με τον 8χρονο γιο της (ο οποίος θεωρείται επίσης νεκρός) στο Τσέσαπικ Μπέι της περιοχής Μέριλαντ.

Σύμφωνα με το Associated Press, μετά από αρκετές μέρες ερευνών η σορός της Μέιβ Κένεντι Τάουνσεντ ΜακΚίν βρέθηκε σε νερό βάθους περίπου 7,5 μέτρων και ανακτήθηκε. Η άτυχη 40χρονη αγνοούνταν μαζί με τον μικρό της γιο από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το κανό στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τον ισχυρό άνεμο και δεν γύρισε ποτέ στην ακτή. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ένα αναποδογυρισμένο κανό που ταίριαζε με την περιγραφή εκείνου που αναζητούνταν εναγωνίως από τις Αρχές βρέθηκε, χωρίς κανένα ίχνος των επιβατών του τριγύρω.

Τα τελευταία 24ωρα τόσο η Μέιβ όσο και ο μικρός Γκίντεον θεωρούνταν νεκροί, με εναέρια μέσα και τεχνολογία υποβρύχιας απεικόνισης σόναρ να «επιστρατεύονται» για τον εντοπισμό των σορών τους.


Όπως μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο, η σορός της Μέιβ Κένεντι Τάουνσεντ ΜακΚίν βρέθηκε περίπου 4 χλμ μακριά από την οικία της μητέρας της, στο Σέιντι Σάιντ του Μέριλαντ. Όπως αποκάλυψε ο σύζυγος της αδικοχαμένης 40χρονης, η οικογένεια είχε επιλέξει να πάει στο άδειο εξοχικό σπίτι για να αυτο-απομονωθεί εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού, σε ένα μέρος όπου τα παιδιά θα είχαν περισσότερη ελευθερία κινήσεων.

Οι αρμόδιες αρχές δήλωσαν ότι η αναζήτηση για τη σορό του 8χρονου αγοριού θα συνεχίστεί σήμερα, Τρίτη. Ο πατέρας του, Ντέιβιντ ΜακΚίν, συντετριμμένος από την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά του (και έκανε κάποιους να μιλούν για συνέχεια της λεγόμενης «κατάρας των Κένεντι») μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον 8χρονο Γκίντεον, ένα ώριμο και ευαίσθητο αγόρι.

«Θα μπορούσε να ήταν 38 ετών. Ήταν βαθιά συμπονετικός και αρνιόταν να τραγουδίσει παιδικά τραγούδια αν περιείχαν έστω και μια νύξη για άσχημη μεταχείριση ζώων ή ανθρώπων», ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media για τον γιο του, συμπληρώνοντας ότι πάντοτε θαύμαζε τον μικρό Γκίντεον και ότι σκεφτόταν ότι μπορεί να παραήταν τέλειος για αυτόν τον κόσμο. «Μου φαίνεται τώρα ότι είχα δίκο», έγραψε ο ΜακΚίν.

Εξίσου συγκινητικά ήταν όσα έγραψε για τη σύζυγό του, την εγγονή του Ρόμπερτ Κένεντι, την οποία περιέγραψε ως την καλύτερή του φίλη και αδελφή ψυχή του, πού όταν γελούσε την άκουγες από ένα τετράγωνο μακριά. «Ήταν μαγική, με αστείρευτη ενέργεια που αξιοποιούσε εφευρίσκοντας παιχνίδια για τα παιδιά μας, αναλαμβάνοντας πρότζεκτ για τη δουλειά της ή την κοινότητα και περνώντας χρόνο με φίλους. Ήταν το πιο λαμπερό φως που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου».

I am writing here to address the countless people who have loved my wife Maeve and my son Gideon. As many of you have...

Posted by David McKean on Friday, April 3, 2020

Η Μέιβ Κένεντι Τάουνσεντ ΜακΚίν, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημόσιας υγείας, ήταν διευθυντικό στέλεχος στο πρόγραμμα Global Health Initiative του Πανεπιστημίου Τζόρτζταουν. Σύμφωνα με το site του προγράμματος, το πεδίο δράσης της συνδύαζε τους τομείς της παγκόσμιας υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η μητέρα της Μέιβ, Καθλίν Κένεντι Τάουνσεντ, υπηρέτησε δύο θητείες ως αναπληρώτρια κυβερνήτης της πολιτείας του Μέριλαντ. Είναι η πρωτότοκη κόρη του εκλιπόντα Ρόμπερτ Κένεντι, ο οποίος υπήρξε υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και Γερουσιαστής, και ανιψιά του επίσης εκλιπόντα Αμερικανού προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

«Η Μέιβ μας αφιέρωσε τη ζωή της στους πιο ευάλωτους πολίτες της κοινωνίας», έγραψε η μητέρα της 40χρονης σε δήλωσή της το βράδυ της Παρασκευής, εκφράζοντας τη συντριβή της για την απώλεια της κόρης της και του εγγονού της, ενός «τρυφερού αγοριού» που διέπρεπε στα αθλήματα, τους γρίφους, τα μαθηματικά και το σκάκι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share