Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τουρκία: 649 νεκροί – 30.217 κρούσματα του κορωνοϊού (video)

Σαρώνει ο φονικός ιός στην γειτονική χώρα

7 Απριλίου 2020 08:42
Τουρκία: 649 νεκροί – 30.217 κρούσματα του κορωνοϊού (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγριεύουν τα πράγματα στην Τουρκία σχετικά με τον κορωνοϊό καθώς αυξάνονται οι νεκροί, τα κρούσματα και οι απαγορεύσεις στην γειτονική χώρα ενώ το 40% του πληθυσμού βρίσκεται σε απομόνωση.

1000 λίρες είναι το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όσους θέλουν να πάρουν τον αέρα τους στην Κωνσταντινούπολη.

Και σκεφτείτε πως ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως σύντομα η χώρα θα βγει από την κρίση του φονικού ιού.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Κορωνοϊός - Τουρκία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στους νέους

Απαγόρευση κυκλοφορίας στους νέους, καθώς και δεκαπενθήμερη καραντίνα σε 30 μητροπολιτικές πόλεις, όπου η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι ισχυρή, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν ραγδαία.

Από τα μεσάνυχτα οι νέοι κάτω των 20 ετών απαγορεύεται να βγουν από το σπίτι τους, ενώ σε καραντίνα μπαίνουν δεκάδες μεγάλες πόλεις, περιλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης όπου ζει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας.

Ο ίδιος ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κοινωνικής αποστασιοποίησης έθεσε τον κανόνα των τριών βημάτων.

«Η κοινωνική απόσταση πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία βήματα. Οι παραβάτες τα τιμωρούνται με πρόστιμο» είπε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση προστατευτικών μασκών σε μέρη με συνωστισμό, όπως σούπερ μάρκετ, αγορές και εργασιακούς χώρους.

Η Τουρκία έχει λάβει ήδη μία σειρά άλλων μέτρων για την αποτροπή διασπορά του κορωνοϊού, περιλαμβανομένων του κλεισίματος των σχολείων, καραντίνα σε συγκεκριμένες πόλεις και περιοχές, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολίτες άνω των 65 ετών.

Εντούτοις, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση έχει αποφύγει να επιβάλλει πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Ερντογάν εξήρε το υγειονομικό σύστημα της χώρας του και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία απέφυγε τα χειρότερα αντιδρώντας νωρίς στην κρίση.

«Η Τουρκία καθυστέρησε την είσοδο της νόσου στη χώρα μας λαμβάνοντας έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα. Η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες αν συγκρίνουμε τον πληθυσμό. Έχουμε συνολικό αριθμό ασθενών 20.921, 425 θανάτους και 484 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν» δήλωσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share