Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

"Επιστρέφει η άνοιξη από την Πέμπτη": Πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

"Περιορίζεται η κακοκαιρία στα ανατολικά και νότια"

7 Απριλίου 2020 08:17
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Λίγες μέρες ακόμα υπομονή αφού από σήμερα περιορίζεται η κακοκαιρία στα ανατολικά και νότια σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η κακοκαιρία που δημιούργησε πολλά προβλήματα σ' όλη την χώρα μένει πίσω και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open από την Πέμπτη αναμένεται να επιστρέψει η άνοιξη, για λίγες όμως μέρες.

Μέχρι και σήμερα θα συνεχιστούν τα περισσότερα φαινόμενα στην ανατολική και κεντρική χώρα με κρύο ενώ από αύριο τα πράγματα βελτιώνονται και από την Πέμπτη επιστρέφει σιγά σιγά η ανοιξη. Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αναμένονται τοπικές συννεφιές με διαστήματα ηλιοφάνειας από το μεσημέρι και μετά ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει κλειστός ο καιρός με συννεφιές κατά τόπους αυξημένες και τοπικές βροχές, με λίγα χιόνια στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και άνεμοι - Αναλυτική πρόγνωση

Χειμωνιάτικος αναμένεται και σήμερα ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς θα υπάρξουν καταιγίδες. Από την άλλη οι άνεμοι θα συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στην Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Πότε θα φτιάξει ο καιρός, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό (δείτε εδώ την πρόγνωση του μετεωρολόγου);

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Θρακικό και τα παραθαλάσσια 8 τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σχεδόν αίθριος. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και το πρωί έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και στα βόρεια βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα βόρεια 9 με 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share