Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Πέθανε Έλληνας δημοσιογράφος

Μαζί με την σύντροφό του

6 Απριλίου 2020 23:25
Κορωνοϊός: Πέθανε Έλληνας δημοσιογράφος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θύμα του κορωνοϊού ο δημοσιογράφος από την Κρήτη, Μιχάλης Φρουδαράκης, που ζούσε στο Παρίσι. Ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του στην Γαλλία.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι από τον φονικό ιό έφυγε την ίδια ημέρα και η Γαλλίδα σύντροφός του. Την θλιβερή είδηση γνωστοποίησε ο ανηψιός του εκλιπόντος , πιλότος, Νικος Φρουδαράκης, με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.

Η Γαλλία μετράει πολλές απώλειες και σπάει ρεκόρ νεκρών από κορωνοϊό σήμερα, αφού καταγράφηκαν 833 θάνατοι.

Θρήνος στο χώρο της μόδας - Πέθανε θρυλικός φωτογράφος των σταρ (photo)

Σοκ στο χώρο της μόδας καθώς πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο θρυλικός φωτογράφος Βίκτορ Σκρεμπνέσκι, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Ενώ, ένα ακόμη μέλος της παγκόσμιας μουσικής οικογένειας χτυπήθηκε θανάσιμα από τον κορωνοϊό.

Στην 70ετή καριέρα του, ο Αμερικανός φωτογράφος συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο και φωτογράφισε διάσημες προσωπικότητες, όπως οι Μπέτι Ντέιβις, Όντρεϊ Χέπμπορν, Ντέιβιντι Μπόουι, Ντένις Χόπερ, Σίντι Κρόφορντ, Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα. Φώτιζε τις γραμμές και τις καμπύλες του προσώπου σαν διευθυντής φωτογραφίας της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.

Γεννημένος το 1929 στο Σικάγο, από γονείς πολωνικής και ρωσικής καταγωγής, ο Βίκτορ Σκρεμπνέσκι φοίτησε στη Σχολή του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγου και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις. Ξεκίνησε από τη ζωγραφική και τη γλυπτική προτού κάνει τη μετάβαση στη φωτογραφία.

Έδειξε κάποιες από τις φωτογραφίες του στον φωτογραφίες Χάρι Καλάχαν, ο οποίος τον προέτρεψε να επισκεφτεί εκδότες περιοδικών στη Νέα Υόρκη. «Δεν ήταν δική μου απόφαση να στραφώ στη φωτογραφία, απλά συνέβη. Η φωτογραφία ήταν κάτι που ερωτεύτηκα και αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου, γιατί μου άρεσε» είχε πει ο Βίκτορ Σκρεμπνέσκι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share