Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κλέαρχος Μαρουσάκης - "Συγκρούστηκαν μια ψυχρή και μια θερμή αέρια μάζα πάνω από την χώρα μας..."

Πότε έρχεται η Άνοιξη;

6 Απριλίου 2020 22:56
Κλέαρχος Μαρουσάκης -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο δελτίο καιρού του Open μίλησε για την κακοκαιρία που πλήττει την χώρα, η οποία ήρθε από την Αφρική και είναι το αποτέλεσμα σύγκρουσης μιας ψυχρής και μιας θερμής αέριας μάζας πάνω από την χώρα μας.

Μάλιστα, τόνισε ότι η κακοκαιρία παραμένει και από Πέμπτη θα μπορούμε να μιλάμε για ανοιξιάτικο καιρό, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν και τους 22 βαθμούς κελσίου.

Ανά τόπους αναμένονται βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και χιόνια μέσα στις επόμενες ημέρες όπως τόνισε και σε προηγούμενη πρόγνωσή του, όπως θα δείτε αναλυτικά παρακάτω.

«Ασταμάτητη βροχή και ισχυροί άνεμοι μέχρι…» - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί (video)

Οι συννεφιές και το βαρομετρικό χαμηλό, που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική, θα φέρουν ασταμάτητη βροχή στην χώρα μας και ισχυροποίηση των ανέμων, όπως μας προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην τελευταία του πρόγνωση για τον καιρό. Δείτε, παράλληλα, απίστευτες εικόνες με το χιόνι στη Θεσσαλονίκη.

Ο μετεωρολόγος του OPEN αναφέρει, ότι… θα πέσει πολύ νερό, με τους ανέμους να ενισχύονται και να φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ, ενώ η υψηλότερη θερμοκρασία θα σημειωθεί στους 17 βαθμούς στα νησιά, με τα έντονα φαινόμενα να επικρατούν τουλάχιστον έως το πρωί της Δευτέρας (6/4).

Στην Αττική θα ξεκινήσουμε με συννεφιές και θα υπάρξουν βροχές από το απόγευμα, με τους ανέμους στα 4-5 μποφόρ και τη θερμοκρασία στους 7-16 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος θα βρεθεί πιο χαμηλά στους 6-11 βαθμούς, με τις βροχές να ξεκινούν λίγο πιο αργά.

Για τις επόμενες ημέρες, οι βροχές θα συνεχιστούν, αν και δε θα είναι «βίαιες», ενώ θα ζήσουμε… δύο εποχές, με τον υδράργυρο στα βόρεια να βρίσκεται στους 15 βαθμούς και στην Κρήτη να φτάνει ακόμη και στους 25.

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share