Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πέθανε ο προπονητής Ράντομιρ Άντιτς

Σε Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο.

6 Απριλίου 2020 21:36
Πέθανε ο προπονητής Ράντομιρ Άντιτς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνος στο ποδόσφαιρο αφού το απόγευμα της Δευτέρας πέθανε ο εμβληματικός προπονητής Ράντομιρ Άντιτς σε ηλικία 71 ετών, όπως έγινε γνωστό.

Σε πένθος βρίσκεται όλος ο αθλητικός κόσμος και το σερβικό ποδόσφαιρο, μετά την είδηση ότι έφυγε από τη ζωή, ο Ράντομιρ Άντιτς. Ο 71χρονος Σέρβος προπονητής είχε περάσει από τους πάγκους και των τριών μεγάλων ισπανικών ομάδων. Καθοδήγησε δηλαδή τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο.

Γεννήθηκε το 1948 στο Ζίτισε και ως ποδοσφαιριστής φόρεσε τις φανέλες των Παρτίζαν, Φενέρμπαχτσε, Σαραγόσα και Λούτον. Ως προπονητής κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Copa del Rey με την Ατλέτικο Μαδρίτης σε μια ιστορική σεζόν για τους κολτσονέρος.

Πέρασε επίσης από τους πάγκους των Οβιέδο, Θέλτα και εθνικής Σερβίας. Το 2012 πήγε στην Κίνα για τη Σαντόνγκ Λούνενγκ, ενώ το 2015 προπόνηση τη Χεμπέι Φόρτσουν.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέρας.

Σε πένθος έχει βυθιστεί ο αθλητικός κόσμος, αφού νωρίτερα την μάχη με τον κορωνοϊό έχασε και η μητέρα του προπονητή Πεπ Γκουαρδιόλα.

Δημήτρης Σιόβας για κορωνοϊό: ''Η Ισπανία άργησε να λάβει τα έκτακτα μέτρα''

Ο αμυντικός της Λεγανές συνέκρινε μάλιστα την αντίδραση των ισπανικών αρχών με εκείνη των ελληνικών, τονίζοντας ότι στη χώρα μας αντιλήφθηκαν γρήγορα τι συμβαίνει και ανέλαβαν άμεσα δράση. Ο διεθνής σέντερ-μπακ δεν έκρυψε ότι φοβάται για τον ίδιο και την οικογένειά του και ότι θα προτιμούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα, κάτι όμως που δεν μπορεί να συμβεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

«Η κυβέρνηση δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα. Αν και γνώριζε τι συνέβαινε στην Ιταλία, δεν παρείχε τις απαραίτητες προμήθειες στα νοσοκομεία. Η αλήθεια είναι ότι τα σχολεία έκλεισαν, ευτυχώς για τα παιδιά μας, όμως επιτράπηκαν διαδηλώσεις στο κέντρο της Μαδρίτης με χιλιάδες κόσμο. Δεν υποχρεώθηκε ο πληθυσμός να μείνει σπίτι και πολύς κόσμος γέμιζε τα καφέ και τα εστιατόρια», δήλωσε ο Σιόβας στο περιοδικό «Vape Pape».

Ο ‘Ελληνας ποδοσφαιριστής υπογράμμισε τη διαφορετικλή αντίδραση των ελληνικών αρχών στην πανδημία, λέγοντας χαρατηριστικά: «Στην Ελλάδα είδαν τι συνέβη στην Ιταλία και έδρασαν καλύτερα. Συνειδητοποίησαν πόσο γρήγορα διαδίδεται ο ιός σε όλο τον κόσμο και ανέλαβαν γρήγορα δράση. Η κατάσταση είναι δύσκολη και εμείς εδώ στην Ισπανία το βιώσαμε άσχημα. Χριεάζεται πολλή προσοχή και ο κόσμος να μην παίρνει αψήφιστα τα μέτρα. Πρέπει να επιδείξουμε πειθαρχία και να μείνουμε στο σπίτι για όσο διάστημα λένε οι ειδικοί, για το καλό το δικό μας και των οικογενειών μας».

Τέλος, ο Δημήτρης Σιόβας δεν έκρυψε την ανησυχία του και ότι θα προτιμούσε να ήταν σε θέση να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Στην Ισπανία υπάρχει μεγάλος αριθμός θανάτων και φοβόμαστε, ακόμη περισσότεροι γιατί είμαστε σε μία ξένη χώρα, μακριά από την πατρίδα μας και ανήμποροι να γυρίσουμε».

Σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα της Ισπανίας

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share