Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μήνυμα ελπίδας από την Άγκυρα - Επιστήμονας απομόνωσε τον ιό SARS-COV-2

Τεράστια πρόοδος

6 Απριλίου 2020 19:36
Μήνυμα ελπίδας από την Άγκυρα - Επιστήμονας απομόνωσε τον ιό SARS-COV-2
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας στέλνει θετικά μηνύματα και ελπίδα για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, Αϊκούτ Οζκιούλ, κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-COV-2, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την παρασκευή εμβολίου κατά της θανατηφόρας νόσου.

Τη σημαντική αυτή εξέλιξη ανακοίνωσε το ίδιο το πανεπιστήμιο, με ανάρτηση στο Twitter. «Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου μας, o καθηγητής Αϊκούτ Οζκιούλ, κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-COV-2, κάνοντας το πρώτο βήμα για την παραγωγή ορού, εμβολίου και φαρμάκων κατά του κορωνοϊού!» ανέφερε η ανάρτηση, ενώ ξεχωριστή ανάρτηση του Ινστιτούτου του καθηγητή Οζκιούλ, υπερθεμάτιζε: «Αυτή είναι μόνο η αρχή. Είμαστε αποφασισμένοι και γεμάτοι φιλοδοξία. Ένας Τούρκος επιστήμονας απομόνωσε τον ιό!».

Ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μουσταφά Βαράνκ, έχει ανακοινώσει ότι 24 τουρκικά πανεπιστήμια και οκτώ ερευνητικά κέντρα εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου κατά της νόσου.

Ο δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, σε δική του ανάρτηση, σχολίασε την εξέλιξη: «Περιμένουμε σύντομα καλά νέα από την Άγκυρα».

Στην Ρωσία επίσης κατάφεραν να κατασκευάσουν αναπνευστήρες και πρωτότυπα εμβολίου, κάτι που αποτελεί ακόμα μια πρωτοπόρα εξέλιξη.

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Αύξηση στον αριθμό των νεκρών -636 οι νέοι θάνατοι

Αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των νεκρών που καταγράφονται σε καθημερινή βάση στην Ιταλία, καθώς τη Δευτέρα σημειώθηκαν 636 νέοι θάνατοι από τους 525 της Κυριακής. Συνολικά, 16.523 άτομα έχουν χάσει τη ζωή από κορωνοϊό.

Από την άλλη, θετικό κρίνεται το γεγονός πως καταγράφηκαν 717 λιγότερες νέες μολύνσεις από την Κυριακή, φτόνοντας στις 3.599. Θετικό κρίνεται, επίσης, το γεγονός πως έπεσαν κάτω από τις 2.000 τα νέα κρούσματα που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, φτάνοντας στα 1.941 και προσφέροντας «ανάσα» στο υγειονομικό σύστημα της χώρας.

Ωστόσο, σητν χώρα μας τα νέα στοιχεία είναι πιο ενθαρρυντικά, αφού καταγράφηκαν σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση 20 νέα κρούσματα και 6 θάνατοι.

Κορωνοϊός- Βρετανία: 403 νεκροί σε ένα 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 403 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στην Βρετανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 4.897, στην Σκοτία εννέα και συνολικά είναι 222, ενώ στην Ουαλία 27 (συνολικά 193), σύμφωνα με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Το Λονδίνο παραμένει η περιοχή με τους περισσότερους νέους θανάτους (129), και ακολουθούν τα Μίντλαντς (75), και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας με το Γιόρκσαϊρ (67).

Το Λονδίνο βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας στη Βρετανία και στα επιβεβαιωμένα περιστατικά, που πλησιάζουν τις 12.000 , και ακολουθούν τα Μίντλαντς με σχεδόν 7.000, και οι βορειοανατολικές και βορειοδυτικές πλευρές με περίπου 5.000.

Ο μικρότερος αριθμός επιβεβαιωμένων περιστατικών βρίσκεται στη νοτιοδυτική Αγγλία και στη βόρεια Ιρλανδία, σύμφωνα με την στατιστική εταιρία Statista. Παράλληλα, η υγεία του Μπόρις Τζόνσον επιδεινώνεται και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, όπως θα διαβάσετε εδώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share