Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Θα έρθει τελικά το Άγιο Φως στην Ελλάδα;

Ποια θα είναι η διαδικασία;

6 Απριλίου 2020 18:43
 Κορωνοϊός:  Θα έρθει τελικά το Άγιο Φως στην Ελλάδα;

Το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα συζήτησαν σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης και ο έξαρχος του Πανάγιου Τάφου, αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανός.

«Λόγω των συνθηκών από την εξάπλωση της πανδημίας, η διαδικασία θα διαφοροποιηθεί από την πρακτική που ακολουθείτο τα προηγούμενα έτη, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το Αγιο Φως.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Πατριαρχείου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο κ. Βλάσης εξέφρασε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο, υπογραμμίζοντας την καθοριστική σημασία του για τη διατήρηση και προώθηση της ελληνορθόδοξης παράδοσης στη Μέση Ανατολή.

Κορωνοϊός: Αυτά θα είναι τα αυστηρά μέτρα στα ΚΤΕΛ για την απαγόρευση κυκλοφορίας του Πάσχα

Έγγραφο με το οποίο ειδοποιούνται οι οδηγοί των λεωφορείων των ΚΤΕΛ πως θα οδηγούνται στο αυτόφωρο σε περίπτωση που εντοπιστούν να μεταφέρουν εκτός Αττικής άτομα τα οποία δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι, εστάλη από το πρωί στα ΚΤΕΛ της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερωμένο είναι και το υπουργείο Μεταφορών, ενώ γίνεται πια ξεκάθαρο ότι θα ληφθεί κάθε μέτρο ώστε την περίοδο του Πάσχα να μείνουμε όλοι σπίτι και να κλείσει και η παραμικρή χαραμάδα που μπορεί να έχουν ανακαλύψει κάποιοι για να περάσουν το Πάσχα στο χωριό.

Θυμίζουμε ότι με βάση τον περιορισμό της κυκλοφορίας, στην επαρχία μπορεί μεταβεί μόνο όποιος αποδείξει ότι εκεί είναι η μόνιμη κατοικία του. Μόλις χθες, όμως, η Τροχαία έκανε έφοδο στα ΚΤΕΛ Κηφισού και εντόπισε 17 άτομα τα οποία είχαν βάλει εισιτήριο και θα έφευγαν για Γιάννενα.

Πάντως, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει έτοιμο σχέδιο αντίδρασης για οποιοδήποτε σενάριο που μπορεί να υπάρξει τις επόμενες ημέρες σε σχέση με την παραβίαση του περιορισμού της κυκλοφορίας και ανάλογα θα αποφασίσει, ποια καινούργια μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Τις επόμενες ημέρες θα παρακολουθεί στενά το πόσο πειθαρχημένοι είμαστε οι πολίτες καθώς, επίσης, και την πορεία της νόσου και οι τελικές αποφάσεις αναμένονται προς το τέλος της εβδομάδας.

Το πιο πιθανό σενάριο, όμως, μέχρι στιγμής, είναι αυτό του περιορισμού της ώρας που θα μπορεί κάποιος είναι εκτός σπιτιού, αλλά της συγκεκριμενοποίησης των πόσων μηνύματα θα μπορεί να στείλει στη διάρκεια μίας ημέρας.

Δείτε ακόμα τα αισιόδοξα μηνύματα από τον Στέλιο Πέτσα!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share