Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Νίκος Χαρδαλιάς - Παράταση στην καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης

Ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος,

6 Απριλίου 2020 18:36
Νίκος Χαρδαλιάς - Παράταση στην καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθημερινή ανακοίνωση του υπ. Υγείας, δήλωσε ότι η κοινότητα του Εχίνου θα παραμείνει προληπτικά για ακόμα μία εβδομάδα σε καραντίνα και ότι τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας παρατείνονται.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τρίτη (07/04) έληγε η 14ημερη καραντίνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας, η κοινότητα του Εχίνου Ξάνθης θα παραμείνει προληπτικά για ακόμα μία εβδομάδα σε καραντίνα.

Νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχνουν ότι ο στόχος εβδομάδα με την εβδομάδα, μέρα με την ημέρα επιτυγχάνεται. Όπως είπε, τα μέχρι στιγμής δεδομένα μάλλον δικαιώνουν την κοινή μας προσπάθεια και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού, αρκεί να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας και ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Όσον αφορά στο επιχειρησιακό σκέλος, ενημέρωσε ότι από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων μέχρι και χθες είχαν επιβληθεί 21.308 πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών.

"Οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχνουν ότι ο στόχος φαίνεται να επιτυγχάνεται" μέρα με την ημέρα τόνισε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χρδαλιάς, σημειώνοντας ότι "μπορουμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι ο "Απρίλιος είναι ο πιο δύσκολος μήνας" και για αυτό δεν "επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός". Αντίθετα, "καλούμαστε να διαφυλάξουμε αυτό που με πολυ κόπο κερδίσαμε ως σημερα" υπογραμμισε ο κ. Χαρδαλιάς και εκανε ειδικη αναφορα στη σχεση του Απριλίου με το Πάσχα, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για φαινόμενα παραβίασης των κανόνων περιορισμού αναφορικά με την άσκηση θρησκευτικών καθηκόντων.

"Μας προκαλούν προβληματισμό φαινόμενα όπως την Παρασκευή στην Αγία Βαρβαρα και την Κυριακη στην Πάτρα" ανέφερε ο υφυπουργός, προειδοποιώντας ότι "ουδείς μπορει να λειτουργεί εκτός κανόνων και εκτός των μέτρων", αναφερόμενος σε μεμονωμένες ενέργειες κάποιων "φανατικών" τους οποίους κάλεσε να συμμορφωθούν με την αποφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Νίκος Χαρδαλιάς

Συνολικά, απο την έναρξη του αυτοπεριορισμού μεχρι και σήμερα, εχουν επιδοθεί 21.308 πρόστιμα για παραβίαση κυκλοφορίας και έχουν καταγραφεί 359 παραβάσεις ως προς την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, οδηγώντας σε 353 συλλήψεις.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε και την εκκίνηση των επιπλέον μέτρων προστασίας απο σημερα στην Μύκονο, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να τίθεται σε ισχύ απο τις 8 κάθε βραδυ μεχρι τις 8 το πρωί της επόμενης, όπως και την αναστολή χρήσης άδειας εξόδου για τις κατηγορίες Β4, Β5 και Β6. Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άφιξη 30 ιδιωτικών σκαφών στην Ελλάδα από το τέλος Μαρτίου, με τα πληρώματά τους να τίθενται σε καραντίνα εντός των σκαφών για 14 ημέρες ενώ τους επιβλήθηκαν και κυρώσεις.

Στο κίνημα δωρεών, μέρος της δωρεάς του υγειονομικού υλικού εκ μέρους της ΔΕΗ , ύψους πεντε εκατομμυρίων έφτασε με ειδικα ναυλωμένο αεροσκάφος σημερα περιλαμβάνοντας 507.600 μάσκες 12.022 προστατευτικές στολές, ανακοιωσε σχετικά ο υφυπουργός.

Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα και θανάτους στην χώρα, όπως θα δείτε εδώ αναλυτικά.

Κορωνοϊός: Αυτά θα είναι τα αυστηρά μέτρα στα ΚΤΕΛ για την απαγόρευση κυκλοφορίας του Πάσχα

Έγγραφο με το οποίο ειδοποιούνται οι οδηγοί των λεωφορείων των ΚΤΕΛ πως θα οδηγούνται στο αυτόφωρο σε περίπτωση που εντοπιστούν να μεταφέρουν εκτός Αττικής άτομα τα οποία δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι, εστάλη από το πρωί στα ΚΤΕΛ της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερωμένο είναι και το υπουργείο Μεταφορών, ενώ γίνεται πια ξεκάθαρο ότι θα ληφθεί κάθε μέτρο ώστε την περίοδο του Πάσχα να μείνουμε όλοι σπίτι και να κλείσει και η παραμικρή χαραμάδα που μπορεί να έχουν ανακαλύψει κάποιοι για να περάσουν το Πάσχα στο χωριό.

Θυμίζουμε ότι με βάση τον περιορισμό της κυκλοφορίας, στην επαρχία μπορεί μεταβεί μόνο όποιος αποδείξει ότι εκεί είναι η μόνιμη κατοικία του. Μόλις χθες, όμως, η Τροχαία έκανε έφοδο στα ΚΤΕΛ Κηφισού και εντόπισε 17 άτομα τα οποία είχαν βάλει εισιτήριο και θα έφευγαν για Γιάννενα.

Πάντως, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει έτοιμο σχέδιο αντίδρασης για οποιοδήποτε σενάριο που μπορεί να υπάρξει τις επόμενες ημέρες σε σχέση με την παραβίαση του περιορισμού της κυκλοφορίας και ανάλογα θα αποφασίσει, ποια καινούργια μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Τις επόμενες ημέρες θα παρακολουθεί στενά το πόσο πειθαρχημένοι είμαστε οι πολίτες καθώς, επίσης, και την πορεία της νόσου και οι τελικές αποφάσεις αναμένονται προς το τέλος της εβδομάδας.

undefined

Το πιο πιθανό σενάριο, όμως, μέχρι στιγμής, είναι αυτό του περιορισμού της ώρας που θα μπορεί κάποιος είναι εκτός σπιτιού, αλλά της συγκεκριμενοποίησης των πόσων μηνύματα θα μπορεί να στείλει στη διάρκεια μίας ημέρας.

Δείτε ακόμα τα αισιόδοξα μηνύματα από τον Στέλιο Πέτσα!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share